ראש הממשלה נתניהו פנה במכתב ליועצת המשפטית לממשלה בדרישה לפתוח בחקירת הדלפות מדיונים ביטחוניים, "שיטפון בלתי-פוסק של הדלפות חמורות וגילוי סודות מדינה. על אף בקשותיי החוזרות והנשנות שההדלפות ייחקרו, דבר לא נעשה", כתב.

נזכיר כי אמש (ראשון) הותר לפרסום כי נעצר חשוד בפרשת המסמכים המסווגים –  אלי פלדשטיין, דובר בלשכת ראש הממשלה. עוד הותר לפרסום הטקסט הבא "החקירה החלה, לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש, נלקח מתוך מערכות צה"ל, והוצא שלא כדין, והתקיים החשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה, וסיכון מקורות מידע.

בשל כך, עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה. בעקבות האמור, נפתחה חקירה סמויה משולבת של שב"כ, צה"ל ומשטרת ישראל, במהלכה התחזקו באופן משמעותי החשדות האמורים.

בהתאם נפתחה חקירה גלויה, במהלכה נחקרו עד כה 4 עצורים המעורבים בפעילות, חלקם גורמי מערכת הביטחון ואזרח ששמו מר אליעזר פלדשטיין. החקירה מצויה בעיצומה ומתנהלת על פי דין ובפיקוח בית המשפט. כל פרסום נוסף ביחס לחקירה עלולה להוביל לפגיעה בחקירה, במטרותיה ובביטחון המדינה".