אחרי שעות של דיונים, הממשלה אישרה היום (שישי) את ההצעה של משרד האוצר לתקציב המדינה לשנת 2025, שתעבור כעת לאישור הכנסת. לפי ההצעה שאושרה, תקציב המדינה לשנת 2025 יעמוד על כ-607.4 מיליארד שקל. לצד התקציב אישרה הממשלה צעדי התאמות תקציביות בסך כולל של כ-37 מיליארד שקל.
במשרד האוצר אמרו כי "התקציב הנוכחי הינו תקציב מייצב שבא לשרת את צרכי המלחמה ואת האתגרים הגדולים עימם מתמודד המשק הישראלי. הממשלה אישרה שורת צעדים משמעותיים שמשדרים לשווקים אמינות ואחריות, לצד מתן מענה לצרכים הביטחוניים והאזרחיים, וודאות למגזר העסקי ותעשיית ההייטק, צעדים להאצת המשק, השקעה גדולה באזור הצפון ובנגב המערבי ותמיכה במשרתי המילואים. היקף ההתאמות שאושרו גדול מאוד לאור הצורך לייצר מחדש את היציבות הפיסקאלית אותה המשק צריך כדי להתמודד עם המשבר הנוכחי ועם אתגרים עתידיים".
כאמור, לצד אישור התקציב אושרה גם התכנית הכלכלית. בין הרפורמות הנכללות במסגרת התכנית הכלכלית תקודם הקמת רשויות מטרופוליניות, חקיקה שתבטיח ודאות מיסוית בענף ההייטק וכן מיסוי רווחים לא מחולקים בחברות ארנק וחברות אחזקה.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר כי "התקציב הזה הוא בשורה למילואימניקים שעזבו הכל ויצאו להגן על הבית. אישרנו חבילת ענק של-9 מיליארד ש״ח נוספים לתכנית המילואימניקים. מצדיעים לגיבורים של המדינה. המטרה העיקרית בתקציב 2025 היא שמירה על ביטחון המדינה והשגת ניצחון בכל החזיתות, תוך שמירה על חוסנה של הכלכלה הישראלית. תקציב זה יסייע ויתמוך את צורכי המלחמה כך שיביא לניצחון שיאפשר לכלכלה הישראלית החזקה לצמוח ולשגשג לאורך שנים רבות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לטענתו, "מדובר בתקציב אחראי ומכונס כאשר החברה הישראלית כולה נושאת בנטל ובראשה המגזר הציבורי ומשרדי הממשלה, כך שהנטל מחולק בין כולם בלי העמסת יתר על מגזר כזה או אחר. התכנית הכלכלית כוללת רפורמות בשלושה תחומים מרכזיים: ייעול המגזר הציבורי, המאבק בהון השחור ובתכניות האצה למשק בתחום ההייטק, תעסוקת חרדים ועידוד שוק הדיור ועוד. את המלחמה בחזית בע״ה ננצח יחד, וכך גם את המלחמה הכלכלית".
האישור מגיע לאחר שברגע האחרון דווח על פיצוץ בין האוצר לבין השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שטען כי במשרד האוצר הודיעו כי לא יתקצבו את ההוצאות הנוספות של גופי ביטחון הפנים לשנת 2025. לאור זאת, פוצץ המו״מ בין המשרד לביטחון לאומי למשרד האוצר" נמסר. "השר בן גביר הודיע לראש הממשלה שכל סיעת ׳עוצמה יהודית׳ תצביע נגד התקציב בממשלה ובכנסת".
בהמשך פורסמה הודעה משותפת של המשרד לביטחון לאומי, משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר, בה נטען כי "השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מפכ״ל המשטרה ונציב בתי הסוהר עזבו את דיוני התקציב בעקבות הפגיעה המשמעותית בצרכים החיוניים לתפקוד הארגונים ובביטחון אזרחי מדינת ישראל, ופגיעה של כ-1,000 שקלים בשכרם של 14,000 שוטרים ו-4,000 לוחמי כליאה". לדבריהם, מדובר ב"קיצוץ של מאות מליוני שקלים בתקציבי הארגונים שיביא לסגירת כיתות כוננות וחוסר יכולת קליטה של מחבלים בבתי הכלא".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
תודה שהצבעם לו
תודה שהצבעם לו 3>
02:42 02.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תקציב גרוע
של שר דפוק
13:30 01.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר