חדשות בעולם

ציר הרשע מתחזק: רוסיה ואיראן מתקרבות להסכם אסטרטגי

משרד החוץ הרוסי הודיע כי רוסיה ואיראן שוקדות על הסכם שותפות אסטרטגי-צבאי שיחתם בעתיד הקרוב ועלול לספק לאיראן טכנולוגיה צבאית מתקדמת

פוטין (צילום: Frederic Legrand - COMEO, shutterstock)
פוטין (צילום: Frederic Legrand - COMEO, shutterstock) | צילום: (צילום: Frederic Legrand - COMEO, shutterstock)

משרד החוץ הרוסי פרסם הודעה דיפלומטית בשעות האחרונות, בה הודיע כי המגעים להסכם אסטרטגי בין רוסיה ואיראן ממשיכים, וכי חתימה על הסכם כזה תתבצע "בעתיד הקרוב"

לאורך השנה האחרונה נשמעו דיווחים רבים על התקרבות משמעותית בין איראן לרוסיה, כשגופי מודיעין בוחנים כבר חודשים את האפשרות ששתי המדינות יחתמו על הסכם ביטחוני אסטרטגי ביניהן. בדומה להסכם האסטרטגי שחתמה לאחרונה רוסיה עם צפון קוריאה.

היום פרסם משרד החוץ הרוסי הודעה הטוענת כי: "המגעים לשותפות אסטרטגית-ביטחונית בין רוסיה ואיראן ממשיכים, ההסכמים צפויים להיחתם בעתיד הקרוב, ויהיו בעלי דגש מיוחד על שיתופי פעולה צבאיים".

האופטימיות ירדה: "הפסקת אש – רק אחרי הבחירות בארה"ב"

רוסיה חתמה במהלך החודשים האחרונים על הסכם שותפות אסטרטגית עם צפון קוריאה והחלה לספק לה טכנולגיית צוללות וטכנולוגיה גרעינית. מומחי מודיעין חוששים כי הסכם דומה בין רוסיה ואיראן עלול לקדם את תוכנית הגרעין וצי הלויינים של איראן באופן משמעותי. בנוסף לאפשרות כי איראן תקנה מרוסיה מטוסי קרב מתקדמים.

תגובות

11
9
ציוני
02.11.24

ציר הרשע חזק- לא מתחזק. העולם מנמנם ואנחנו בעיקר, ומעט ארה''ב - עומדים בפרץ.

8
חנניה
31.10.24

מצפון קוריאה תפתח הרעה..כמו שכתוב בנביאים גוג ומגוג..משך ותובל ותוגרמה וגם פרס וכו..

7
לוחם במיל
31.10.24

זה חלון ההזדמנויות לרסק את איראן כלכלית. בלי כסף דוביה לא תעזור לה