מבזקים
סרוגים

לאחר פנייתו של ח"כ ביסמוט לגלנט: סופקו מיגוניות לחיילים

בעקבות בקשתו של ח"כ בועז ביסמוט מהשר גלנט למגן בסיסים ברחבי הארץ מפני האיומים הביטחוניים, משרד הביטחון סיפק מיגוניות לחיילים

כ"ט תשרי התשפ"ה
לאחר פנייתו של ח"כ ביסמוט לגלנט: סופקו מיגוניות לחיילים
לאחר פנייתו של ח"כ ביסמוט לגלנט: סופקו מיגוניות לחיילים צילום: המיגוניות (צילום: ללא קרדיט)

בעקבות פנייתו של ח"כ בועז ביסמוט לשר הביטחון יואב גלנט, סופקו מיגוניות לבסיסים שחייליו היו חשופים במספר אירועי ירי מלבנון.

באמצע החודש פנה ח"כ ביסמוט מהליכוד לשר הביטחון לאחר שחיילים המשרתים בבסיסים ברחבי הארץ דיווחו לו על כך שאין להם מרחבים מוגנים. "האירועים האחרונים מראים שבסיסים צבאיים מהווים יעדים ברורים לאויבינו אשר מכוונים את התקפותיהם לעברם", צוין במכתב.

ביסמוט ציין כי לאחר האירוע הכטב"ם בבא"ח גולני שגרם למותם של ארבעה חיילים נשלחה הנחיה מטעם המפקדים על ההתגוננות לאור ההתראות על איומים ביטחוניים, לרבות כטב"מים: "נשכבים על הקרקע ידיים על הראש, כאשר העדיפות בכפל קרקע\תעלה למשך 10 דקות מהישמע צבע אדום". לדברי הח"כ מהליכוד, הנחיה זו אינה מספקת כלל את ההגנה המינימלית הנדרשת, זו אינה מדיניות שיכולה להבטיח את ביטחון חיילינו.

הבקשה התקבלה, ח"כ ביסמוט (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)
פרטים נוספים על פגיעת הכטב"ם בבא"ח גולני
פרטים נוספים על פגיעת הכטבצילום: פרטים נוספים על פגיעת הכטב

לאחר הפנייה, משרד הביטחון נענה לבקשתו של ביסמוט. בהודעה שהוציא נכתב: "לפני כמה ימים העליתי בפני שר הביטחון, יואב גלנט, את הסוגיה הדחופה של חוסר המיגון בבסיסי צה"ל ברחבי הארץ, ואני שמח לראות שמשרד הביטחון נענה לפנייתי ופעל באופן מיידי כדי שחיילינו יקבלו את האמצעים הדרושים להבטחת ביטחונם ושלומם. הביטחון של חיילינו מעל לכל!".

ההתכתבות עם אחד החיילים (צילום: ללא קרדיט)

 

בא"ח גולני בועז ביסמוט חיילים יואב גלנט מיגונית שר הביטחון