לרגל יום הטבעונות החל ב1/11, משיקה רשת ביגה הכשרה, תפריט עשיר של מנות שף טבעוניות, המשלבות את הטעם הישראלי לצד קולנריה נטולת מוצרים מן החי.
לתזונה טבעונית יתרונות בריאותיים רבים: היא עשירה ברכיבי תזונה מזינים, ומחקרים הוכיחו שתזונה טבעונית נוטה לספק סיבים, נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות מועילות, עשירה באשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמינים ועוד. כמו כן תזונה טבעונית יכולה לסייע לרדת במשקל.
בעבר לטבעוניים היה קשה מאוד לצאת למסעדה ולהצליח להזמין כדי לשבוע, גם אם היו מנות טבעוניות הן היו פחות טעימות והמבחר היה מצומצם עוד יותר, כאשר היה מדובר בשומר כשרות, המצב היה קשה שבעתיים. אז כל כך כיף לראות רשת טעימה ומצליחה כמו ביגה, שמרימה את הכפפה ודואגת לכולם.
בין המנות המובחרות המוצעות בתפריט הטבעוני של ביגה: ארוחת בוקר טבעונית ( 82 ₪ ) – הכוללת: ממרח שום זעתר, ממרח אבוקדו, גבינה טבעונית בסגנון פטה, מטבוחה, חציליים קלויים ובצל, סומק וטחינה גולמית, גבינת סויה טבעונית בסגנון לאבנה, קונפיטורה, סלט לבחירה , לחם ביגה, חביתה טבעונית עם בצל, פטריות ופטרוזיליה, קפה ושתייה קרה לבחירה.
טאקו מקסיקני (57 ₪ ) – מיני טורטייה, איולי צ'יפוטלה, אבוקדו, אסאדו טבעוני מפורק, סלסלת עגבניות, שום, פלפל חריף, שמן זית, חסה קצוצה, עלי כוסברה מוגש עם נאצ'וס ומטבל חלפינו אננס. פוקצ'את חריפים ( 49 ₪ ), – פוקאצה חמה מוגשת עם מגוון חריפים – רוטב ביגה חריף עדין, פלפל חריף מוחמץ, איולי ציפוטלה, מטבוחה וממרח שום זעתר.
סלט כרובית וטחינה חמצמצה (52 ₪ ) – טחינה לבנה, כרובית מטוגנת, פטרוזיליה, נענע, בצל, ירוק, בצל סגול, צנובר קלוי, סומק, שמן זית ולימון. סלט בריאות וקינואה ( 64 ₪) – קינואה אדומה, כרוב לבן, קוביות בטטה אפויות, צנוניות, חמוציות, בזיליקום, פטרוזיליה, שמן זית, מיץ לימון, שמן שומשום, סילאן ושקדים קלויים.
מוגש עם לחם הבית פיצה טבעונית ( 56 ₪ )– רוטב נפוליטנה גבינה טבעונית ו-3 תוספות לבחירה פסטה פומדורו ( 59 שח) – פסטה רדיאטורי ברוטב עגבניות בזיליקום מוקפץ אודון טוקיו ( 72 ₪ )– אטיריות אודון, פטריות שיטאקי, בצל ירוק, קארי אדום, חלב קוקוס בזיליקום טופו ובוטנים גרוסים.
התפריט החדש יושק בתחילת נובמבר לאורך כל השנה – בכל סניפי רשת ביגה, בפריסה ארצית
איתי שפיגל, שף רשת קפה ביגה אמר: "החזון שלנו להיות נגישים ידידותיים לטבעונים, עם היצע גדול ומגוון של מנות ומוצרים. לדבריו: "הטבעונות היא כבר מזמן לא טרנד אלה דרך חיים, ולכן אנו בביגה מקדמים טבעונות, ומעניקים מענה גם בקרב קהלים שאינם עוברים לתזונה טבעונית מלאה אלא רק מצמצמים את צריכת הבשר מנימוקים בריאותיים או סביבתיים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים