שרת החוץ של גרמניה אנלנה ברבוק הגיעה לביקור בביירות, ואמרה כי "לאחר שישראל הצליחה באופן משמעותי להחליש את חיזבאללה, יש לעבוד עם השותפות באירופה, בעולם הערבי ועם ארה"ב כדי למצוא פיתרון דיפלומטי בין ישראל ללבנון, שישרת את שני הצדדים", כך דווח בווינט.
בנוסף, לפני מספר ימים – איטליה, גרמניה, צרפת ובריטניה פרסמו הצהרה משותפת, בה יצאו כנגד ישראל וקראו "להפסיק את המתקפה על כוחות האו"ם בלבנון".
בהצהרה המשותפת של ארבעת המדינות, יצאו כנגד התנהלות ישראל וצה"ל בלבנון והודיעו כי "ההתקפות הישראליות על בסיסי יוניפי"ל חייבות להיפסק מיד".
בנוסף המשיכו ארבעת המדינות והאשימו את ישראל במעבר על החוק הבין לאומי, בהצהרתן כתבו כי : "התקפות נגד כוחות שמירת שלום של האו"ם הן 'מנוגדות לחוק הבין לאומי".

יוניפי"ל הוא כוח שמירת השלום של האו"ם שהוצב בלבנון לאחר מלחמות ישראל עם ארגוני הטרור שם, תפקידו הוא למנוע התחמשות והתבססות של ארגוני טרור בצד הלבנוני, בדגש על חיזבאללה, ולשמור על דרום לבנון כאזור ללא פעילות צבאית.
תגובות
הכנה למוח יונפיל מנע התחמשות החיזבאללה השם יעזור להם
מה שישרת את ישראל זה השמדה מוחלטת של חיזבאללה
משרת צד אחד בלבד - הצד המיילל של הטרוריסטים. אחרי טיהור חיזבאללה צריך הסכם כתוב שלבנון מכירה במדינת ישראל כמדינה ריבונית, וכל תגובה מצד לבנון תוביל לסנקציות בינלאומיות על המפרת ההסכם.
קודם כל להשמיד את חיזבאללה ואז נדבר, לא ייתכן שלהם ייתנו להתקיף אותנו ולנו לא יאפשרו להגן על עצמנו ולהגיב בצורה ראויה