אשת התקשורת יעל שבח – ששכלה את בעלה הרב רזיאל שבח בפיגוע ירי – קוראת לבטל השנה את מנהג ההקפות השניות, בשל סמיכותו ליום האבל שעליו הכריזה הממשלה ביום שאחרי שמחת תורה.

"לדעתי, הדבר היחיד שצריכה להיות הסכמה כללית שמוותרים עליו בגלל המלחמה והטבח, הוא הקפות שניות", כתבה שבח, והסבירה: "הממשלה תכריז על היום שאחרי שמחה תורה כיום אבל לאומי. כמו שלא ראוי שיתקיימו מסיבות המוניות בליל יום הזיכרון, נדמה לי שגם הקפות שניות צריכות להתבטל מהסיבה הזו".

"ולכל שואלי ה"למה תמיד רק מדתיים מבקשים לבטל דברים"? אני חשופה לפרסומים נוצצים על הקפות שניות במוצאי שמחה תורה, לא ראיתי פרסומים נוצצים על פסטיבלים באותו הערב".

"לא הצעתי לבטל את שמחת בית השואבה הנהוגה בימי סוכות גם לא את החג עצמו. כן במוצאי החג, כשכל עם ישראל מתכונן לקראת יום האבל הלאומי, מרגיש לי שאת המנהג הספציפי הזה אפשר להוריד.כמוכן, אם יש פסטיבל חילוני כלשהו באותו היום, זה מדבר גם אליו".