חדשות בעולם

ר"מ לבנון: "השגנו ערבויות מארה"ב לצמצום ההסלמה בביירות"

ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי אמר לרשת אל ג'זירה כי השיג ערבויות מארה"ב לצמצום המתקפות של ישראל בביירות: "כעת אנחנו מנסים 'להסיר את התירוצים'"

ר"מ לבנון: "השגנו ערבויות מארה"ב לצמצום ההסלמה בביירות"
צילום: ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי (צילום: European Commission - Christophe Licoppe\ויקימדיה)

ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי אמר היום (שלישי) לרשת אל ג'זירה כי החליט להגיש למועצת הביטחון של האו"ם בקשה להפסקת אש בארצו, כשטען כי השיג ערבויות מארה"ב לצמצום המתקפות של ישראל בביירות.

"אנחנו נקדם את יישום החלטת 1701 של האו"ם ובחירות לנשיאות המדינה. לצבא לבנון יש היכולת ליישם את ההחלטה בשיתוף יוניפי"ל" אמר מיקאתי. לדבריו, "יש ניסיונות במועצת הביטחון להגיע להפסקת אש, אבל אנחנו עדיין לא הגענו לשלב הסופי".

עוד טען כי "השגנו ערבויות אמריקניות לצמצום ההסלמה הישראלית בביירות ובדאחייה. כעת אנחנו מנסים 'להסיר את התירוצים', כדי שישראל לא תכוון לשדה התעופה בביירות ולנמלים ימיים ומעברים יבשתיים".

תגובות

12
11
אורן
15.10.24

למגיבי קפלן: האינטרס הישראלי - חיסול חזבאללה הסדר מדיני?? יחסים עם הממשל??? כל הקשקושים האלה נגמרו! הקשקושים האלה הובילו להסכם כניעה מופקר של לפיד ובנט, שהזמינו טרור ואסונות. זה נגמר. כל יצורי קפלן והנהגת הרועצת מיארה, אהוד ברק ושופטי בג"ץ מוזמנים לרדת מהארץ. אין לכם זכות דיבור

10
רונן
15.10.24

ביבי מחבל ביחסים עם המימשל, יוצא בגלוי נגד הנשיא המכהן ומנסה להעלות את טראמפ במקומו. מה אכפת למלאך החבלה אם ישראל תפגע? הוא רק עסוק בשמירה על רמת החיים שלו והשמפניה תמשיך לזרום כמים

1
אורי
15.10.24

ללא קשר לבירור ביידן מחבל לנו במלאי דברים כל פעם שהסברנונלו ולאמריקאים מה אנחנו הולכים לעשות הם הדליפו את זה לחדשות בארהב להגיע לכל העולם מההתחלה הוא וארהב אמרו שהם תומכים בנו אבל שנייה אחרי זה אמרו לממשלה ולצבא לא להגיב דוגמא אחת זה מה שקרה במג'דל שאמס עם 12 הילדים ביידן וארהב אמרו לנו לא להגיב ולהתעלם.. מי מתעלם מדבר כזה שקרה מי

9
מתנאל
15.10.24

האינטרס של ישראל הוא ממשלה חדשה בלבנון ללא חיזבאללה. אך זהו יעד מדיני שממשלת ימין על מלא לא מסוגלת להוביל. כמו בעזה גם בלבנון יש צבא חזק ומנצח אבל ממשלה ללא תוכניות ליום שאחרי וללא אסטרטגיה.