ביממות האחרונות כוחות צוות הקרב של חטיבת 'הנח״ל הצפונית' (228) פועלים בפיקוד אוגדה 91 בפעילות קרקעית לנטרול והסרת איומים במרחב דרום לבנון.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הכוחות מבצעים פשיטות לחיסול מחבלים ואיתור אמצעי לחימה ותשתיות טרור של האויב הפרוסות במרחב. בתת-קרקע חשפו הכוחות עשרות פירים ותשתיות תת-קרקעיות משמעותיות.
עד כה חיסלו כוחות החטיבה עשרות מחבלים בהיתקלויות ובתקיפות של כלי טיס של חיל האוויר, בלמעלה מ-100 תקיפות אוויריות.
מוקדם יותר היום, הפרשן הצבאי יוסי יהושוע טוען כי בצה"ל מגדירים תנאים ברורים לסיום המלחמה: סימון האזור שסמוך לגדר ככזה שאסור לאזרחים לבנונים להיכנס אליו, לא לאפשר כניסת כוחות רדואן לכפרים והחשוב מכל – אכיפה ישראלית כולל פתיחה באש נגד מחבלים על מדים או בלבוש אזרחי.
בכיר מאוד בצה"ל אומר כי, "במצב החדש נתקוף כל התעצמות של חיזבאללה, כולל משלוחי אמל"ח, גם במחיר של חידוש המלחמה. כל בניין כוח של האויב יותקף. זה נכון גם לחמאס".
עוד נטען כי הלחימה צפויה להימשך רק מספר שבועות בודדים
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים