"אם האיראנים אכן עצבניים; זה יכול להיות סימן טוב לישראל", מאמר בג'רוזלם פוסט מנתח את מצבה של איראן בעקבות ההמתנה לתגובה הישראלית.
משרד החוץ של איראן צייץ: "יש צורך במאמצים דיפלומטיים קולקטיביים כדי לעצור את התוקפנות והפשעים של המשטר הציוני", וצירף מכתב ששלח שר החוץ, סייד עבאס אראג'י, לעמיתיו ברחבי העולם בסוף השבוע.
מקורות ומומחים אחרים ברחבי העולם השתמשו במילים כמו "עצבני" ו"חרדה" כשתיארו את מצב הרוח הנוכחי בטהרן כשהמדינה ממתינה לתגובתה של ישראל למתקפת הטילים שלה ב-1 באוקטובר.
היתרון של ישראל על איראן
עוד נכתב במאמר כי מצב זה מציב את איראן במצב עדין. בעוד היא מבקשת לחזק את כוחות הנציגים שלה באזור, איראן נזהרת מלעורר תגמול ישראלי בקנה מידה מלא. היכולות הצבאיות המעולות של ישראל, לרבות מערכות ההגנה המתקדמות שלה מפני טילים, יחידות לוחמת סייבר ופעולות מודיעין, מעניקות לה יתרון משמעותי בכל עימות ישיר עם איראן.
יתרה מכך, ישראל נהנית מתמיכה דיפלומטית וצבאית חזקה מארה"ב, שהזהירה את איראן שלא להסלים את הסכסוך עוד יותר. תמיכה זו, יחד עם עוצמתה הצבאית של ישראל, עלולה לגרום לאיראן להיזהר מללחוץ רחוק מדי.
עד כה, 2024 עברה מהפך עצום בהתפתחות המלחמה בין איראן לישראל, כל כך הרבה פעמים נלחמה איראן מאחורי הקלעים. כעת המלחמה עברה לזירה ציבורית כאשר שתי המדינות פוגעות ישירות זו בזו.
חמינאי ירד למחתרת מחשש שהוא הבא בתור
ארה"ב ניהלה דיונים עם ישראל בנוגע לתגובתה המתוכננת למתקפה של איראן ב-1 באוקטובר, והזהירה מפני הכוונת מתקני גרעין איראניים או נכסי נפט. במהלך שיחה ביום רביעי שעבר, דחק נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו להבטיח שכל תגמול יישאר "פרופורציונלי", לציון שיחתם הראשונה מזה כמעט חודשיים.
על פי הדיווח ישראל לא צפויה לתקוף את תוכנית הגרעין של איראן אלא להתמקד בסוגים שונים של בסיסים צבאיים ואתרי מודיעין.
בנוסף, ל"פוסט" נודע כי המתקפה של ישראל על איראן – שלמעשה כל הבכירים הישראלים הבטיחו בפומבי – עדיין תהיה הרבה יותר מהותית מהתגמול המצומצם יותר שלה ב-19 באפריל, כאשר מערכת טילי הנ"מ S-300 של איראן נפגעה.
למרות שהוצג בפניו הרעיון שההקשר הנוכחי יכול להיות הזדמנות של פעם ב-50 שנה לתקוף את מתקני הגרעין של איראן, מקורות ציינו שתקיפת תוכנית הגרעין של איראן לא בהכרח תהיה עקבית עם "יעדי המלחמה" כפי שנקבעו ע"י הקבינט.
העומק שבו ישראל יכולה לפגוע, הוביל לפי הדיווחים את המנהיג העליון האיראני, אייתוללה חמיני, לבלות זמן במחתרת מחשש שהוא הבא ברשימת החיסולים של ישראל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו , הזהיר את איראן כי מעורבותה היא צעד מוטעה חמור והצהיר במפורש כי איראן "תשלם את המחיר" על תפקידה בתקיפות הללו.
בסוף השבוע התפרסמו דיווחים לפיהם חיילים אמריקאים יעשו את דרכם לישראל כדי לסייע בהפעלת מערכות ההגנה האוויריות של טרמינל גבוה בגובה שטח (THAAD), המסוגלות ליירט טילים בליסטיים. כך – למרות המתחים הציבוריים – נוכחותם מבטאת קונקרטית שישראל עדיין שומרת על התמיכה של בעלת בריתה החזקה ביותר בארה"ב בהגנה על אדמתה.
איראן עדיין ממתינה לתגובת ישראל למתקפת אוקטובר, שמנהיגי ישראל הבטיחו שהיא משמעותית. לרפובליקה האסלאמית יש סיבה להיות עצבנית.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
HJ
לאיראן אין כמעט חיל אוויר. לכן הפצצת תשתיות טרור כגון מתקני גרעין, תעשיית הנשק, נמלים, בארות הגז והנפט, חארג, והראש של חמינאי. זה ימוטט להם את הכלכלה שגם מממנת את...
לאיראן אין כמעט חיל אוויר. לכן הפצצת תשתיות טרור כגון מתקני גרעין, תעשיית הנשק, נמלים, בארות הגז והנפט, חארג, והראש של חמינאי. זה ימוטט להם את הכלכלה שגם מממנת את כל שלוחיה ואולי יגרום למהומות והפיכה כנגד המשטר.
המשך 09:50 14.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן
איראן כוססת ציפורניים ובינתיים חיילים מתים כאן בישראל . מארה על הזחיחות הסמוטריצית שהביאה עלינו את אוקטובר 7 ואת כל שאר האסונות. תלמדו לכבד את האויב ורק ככה ננצח. מי שבטוח שהאויב חלש,...
איראן כוססת ציפורניים ובינתיים חיילים מתים כאן בישראל . מארה על הזחיחות הסמוטריצית שהביאה עלינו את אוקטובר 7 ואת כל שאר האסונות. תלמדו לכבד את האויב ורק ככה ננצח. מי שבטוח שהאויב חלש, טיפש, פחדן, רועד... לא נערך למלחמה ומפסיד
המשך 09:14 14.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
ספרו סיפורים לסבתא . ישראל לא מפחידה אף אחד זאת י,ראל ,פוחדת מכל דבר.
09:05 14.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חעכבד
לא מעניין אותנו כמה הרגתם מחבלים או שאתם מדברים על אירן אותנו מעניין כמה פשלות הצבא עשה וכמה מתו חללים
09:05 14.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
איראן בחרדה מנתניהו המרסק את שלוחותיה ודרך אליה!
08:26 14.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר