חיזבאללה בבעיה קשה: אתר החדשות Voice of America דיווח בסוף השבוע כי חיזבאללה נמצא בבעיה פיננסית הולכת וגוברת בעקבות התקיפות של צה"ל ברובע הדאחייה בסוף ספטמבר שגרמו לשיבוש במקורות ההכנסה של ארגון הטרור.

לפי הדיווח שפורסם הבוקר ב"ישראל היום", חוקרים מארה"ב ומלבנון ודו"חות של משרד האוצר האמריקני זיהו את מקור המזומנים העיקרי של חיזבאללה בתור המוסד הבנקאי "אל-כרד אל-חסן". גוף זה מופעל על ידי ארגון הטרור ללא רישיון בנקאי ממשלתי. חוקרים טוענים כי שני המקורות האחרים של המזומנים כוללים בנקים בעלי רישיון בלבנון, ומטוסים שנוחתים בנמל התעופה על שם רפיק חרירי בביירות.

לפי מרכז המידע למודיעין ולטרור על שם אלוף מאיר עמית, "אל-כרד אל-חסן" הוקם ב-1982 כמוסד צדקה המעניק הלוואות ללא ריבית ללבנונים נזקקים, בעיקר שיעים. מאז הפך למוסד פיננסי מרכזי עם סניפים בדאחייה הדרומית של ביירות ובחלקים אחרים בלבנון, שנשלטים על ידי חיזבאללה.

בשנת 2007 משרד האוצר האמריקני הטיל סנקציות על המוסד של חיזבאללה. ב-2021 הודיע המשרד על סנקציות נוספות נגד עובדי "אל-כרד אל-חסן", שצברו אז כחצי מיליארד דולר. על פי דיווח לבנוני, גוף זה נפגע באופן קשה מהתקיפות של צה"ל בדאחייה של ביירות בסוף ספטמבר.

חיזבאללה לא יכול לשלם לאנשים שלו

הילאל חשאן, פרופ' למדעי המדינה באוניברסיטה האמריקנית של ביירות, אמרה כי "ישראל הרסה את רוב הסניפים של 'אל-כרד אל-חסן' בתקיפות האוויריות. חיזבאללה מתמודד עם בעיה פיננסית חמורה מאוד. הם לא יכולים לשלם לאנשיהם שברחו מבתיהם וצריכים להאכיל את המשפחות שלהם".

עם זאת, חשאן הדגישה כי המחסור במזומן לא יגרום למחבלים של חיזבאללה להפסיק להילחם, אלא הזמינות של המזון והתחמושת. נציין גם כי לאחרונה התקיימו ביקורים של בכירים איראנים בלבנון, ביניהם שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י ויו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קאליבאף.