חדשות בעולם

המפרציות לביידן: למנוע מתקפה ישראלית על תשתיות נפט

מדינות המפרץ פנו במהלך הימים האחרונים בממשל ביידן בבקשה למנוע מתקפה ישראלית על מתקני הנפט האיראנים, לאחר שאיימה בתגובה על מתתקני נפט אחרים במדינות המפרץ

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן
| יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן צילום: שאטרסטוק

גורמין בין לאומיים המקושרים למדינות המפרץ מדווחים כי סעודיה, בנוסף למדינות נוספות באזור פנו לארצות הברית בבקשה למנוע מתקפה ישראלית על תשתיות הנפט באיראן.

על פי הדיווח ברשת רויטרס, המפרציות פנו לאחרונה לממשל ביידן והעבירו מסרים מודאגים בקשר לאפשרות של תקיפה ישראלית על מתקני נפט איראניים. זאת לאחר שאיראן איימה שפגיעה במתקני הנפט במדינה תגרור מתקפה דומה על תשתיות נפט במדינות השכנות לאיראן.

דיווחים דומים בתקשורת הבין לאומית אף טוענים שבפגישה שהתקיימה לאחרונה בין יורש העצר הסעודי לבין שר החוץ של איראן הועבר מסר ממשל ביידן אל איראן, לא ברור אם המסר היה בעל אופי מאיים או מפייס, ותוכנו לא נחשף בפרסומים בנושא.

תגובות

6
5
מתנאל
10.10.24

המהלך האמריקני בלבנון: להשתחרר מלפיתת החנק של חיזבאללה. בלינקן פנה לקטאר, מצרים וסעודיה כדי שיתמכו בבחירת נשיא חדש ללבנון. בסעודיה היו רוצים לשים סוף לשליטה של חיזבאללה במדינה. במצרים ובקטאר חוששים: "תוכנית לא מציאותית ואף מסוכנת"

4
דני
10.10.24

תיצפו להפתעתו..... איראן תחתוף חזק

3
הלל
10.10.24

נראה שההרתעה האיראנית חזקה מאוד

1
שלמה
11.10.24

איפה אמריקה נמצאת בסכסוך לצד איראן ??