שלט ענק עם הכיתוב "אבא מה עשו לך?" נתלה לפני שבועיים בכניסה לירושלים, והשאלה הזו חוזרת כעת לפתחו של בית המשפט שייצטרך לדון בירושה שהותיר אחריו הראשון לציון הרב עובדיה יוסף זצ"ל.
אתמול פרסם אבישי בן חיים בערוץ 10 על סכסוך הירושה שפרץ בין ילדיו של הרב. על פי הצוואה קיבל הבן משה קיבל רוב הרכוש כולל הספרייה הביתית הענקית והזכות על כתביו של הרב, שאר הילדים נאלצו להתחלק בדירה ברחוב הקבלן 45, ששוויה מוערך בכמה מיליוני שקלים.
אלא שלא כל בני המשפחה מרוצים מהצוואה, וטוענים כי חצי מהרכוש שייך לרבנית מרגלית יוסף ז"ל, והרכוש שלה אמור גם הוא להתחלק בין כל בני המשפחה. יש לציין כי זו אינה טענה הלכתית, ובית דין רבני ידחה אותה על הסף. טענה נוספת כבדת משקל יותר, עוסקת בדירות שהיו רשומות על שמה של הרבנית ועל שם הרב זצ"ל. דירות אלה נמכרו בשנים האחרונות, לא ברור בסמכותו של מי, וחמור מכך, עד כה לא ידוע היכן הופקדו הכספים שהתקבלו מהמכירה.
בעקבות הטענות חתמו בני משפחת יוסף על מסמך לפיו את הדין והדברים ביניהם יבררו בבית דין רבני אך אחת מבנות המשפחה לא הסכימה למהלך וביקשה לפנות לבית המשפט, מה שגרר את המשפחה כולה לערכאות. למרבה האירוניה, אחד הנידונים בפרשה הוא הראשון לציון הרב יצחק יוסף, המשמש כנשיא בית הדין הרבני הגדול, שיצטרך גם הוא להגיע לבית המשפט לענייני משפחה, מה שנוגד את ההלכה האוסרת דיון בערכאות.
הכל בוצע לפי רצון הרב עובדיה יוסף
בעקבות הדברים, מפרסם הבוקר ישי כהן בכיכר השבת, את תגובתו של הבן, משה יוסף, מנכ"ל בד"צ בית יוסף, ומי שליווה מקרוב את הרב עובדיה בעשרים השנים האחרונות. עורכי דינו בועז קראוס וישראל באך מסרו בשמו של "הרב משה יוסף מצר על הפגיעה הבלתי הגונה ובלתי ראויה בשמו של אביו מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל ובניסיון לפגוע אף בשמו הוא, מתוך מניעים לא ענייניים ולמען בצע כסף".
"מרן זצ"ל הותיר הוראות ברורות וחד משמעיות, בכתב ידו, בכל הנוגע למתנת חיים שהעניק לפני כ-18 שנה לבנו הרב משה יוסף", אומרים עורכי הדין, " כמו כן הבהיר מרן זצ"ל בכתב ידו, חד משמעית, כי כל הפעולות הכספיות שביצע בנו הרב משה יוסף במהלך השנים, בוצעו על פי רצונו והוראותיו הברורות".
"מאחר וקיימים מסמכים חד משמעים בכתב ידו של הרב, אין כל ספק שהטענות המועלות כנגד בנו, הרב משה יוסף, יתבררו ככוזבות ובלתי הגונות בעליל", סיימו עורכי הדין.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
חתושיליש
בסדר, אני לא ש"סניק אבל אני נמנה בהחלט על מעריצי כב' הרב וכואב את כל מה שמתרחש שם בעת האחרונה. מבחינתי , פגעו לי בדגל. בהנהגה ובסמכות ובמי שהאיר ועדיין...
בסדר, אני לא ש"סניק אבל אני נמנה בהחלט על מעריצי כב' הרב וכואב את כל מה שמתרחש שם בעת האחרונה. מבחינתי , פגעו לי בדגל. בהנהגה ובסמכות ובמי שהאיר ועדיין מאיר במורשתו את הדרך.
המשך 12:04 21.01.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מ
11:49 20.01.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר