ערוץ סקיי ניוז דווח אמש (שני) כי ארצות הברית הזהירה את ישראל מתקיפת מתקני הגרעין האיראניים. על פי הדיווח, מקורות ביטחוניים מסרו כי וושינגטון הזהירה מכך שאיראן תפרוש מהאמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, אם מתקני הגרעין שלה יותקפו.

בכיר בפנטגון מסר לערוץ כי קיים מידע על כך שתגובת ישראל על מתקפת הטילים האיראנית האחרונה מתקרבת ושהיא תהיה גדולה יותר מכל הציפיות. המקור הדגיש שלישראל יש יכולת חלקית להפצצת מתקני הגרעין האיראניים והיא נזקקת לסיוע אמריקני להשלמת המשימה.

ארה"ב היא לא היחידה. שר החוץ של צרפת ז'אן-נואל בארו יגיע השבוע לישראל ובפגישתו עם מקבילו ישראל כ"ץ, בה הוא קרא לישראל שלא לתקוף את מתקני הגרעין של איראן בתגובה למתקפת הטילים הנרחבת.

על פי הדיווח, כ"ץ אמר לשר החוץ הצרפתי: "המתקפה של איראן הייתה ברוטלית. ישראל חייבת להגיב ואנחנו נמצא את הדרך הנכונה להרתיע".

שר החוץ הצרפתי הזהיר: "ההנהגה באיראן העבירה לנו מסר שהיא תקפה בצורה מחושבת ומבוקרת. אנחנו מכירים בזכותה של ישראל להגיב, אבל יהיה חכם להגיב באופן שימנע הסלמה.

צרפת מודאגת מהאפשרות לתקיפת מתקני הגרעין, מה שיוביל להסלמה מצד איראן". כ"ץ השיב: "אני לא רוצה לדמיין איך צרפת הייתה מגיבה אם השכנים שלכם היו יורים 200 טילים בליסטיים על פריז וצרפת. אני מזמין את צרפת לתאם עם ישראל תגובה נגד איראן ולקחת בה חלק".