הישראלית המפורסמת בעולם, גל גדות, מציינת את יום השנה לשבעה באוקטובר, ומפרסמת מסר נוקב למאות מיליוני עוקביה.

הבוקר (שני) משתפת גדות בחשבון האינסטגרם שלה סטורי ל-108 מיליון עוקביה, וכותבת: "ב-7 באוקטובר המדינה שלי חוותה את אחד מאירועי הטרור הנוראיים ביותר. 1,400 אנשים, נשים, ילדים, קשישים וגברים נרצחו באכזריות, ועוד רבים נפצעו. יש לנו 101 בני ערובה שעדיין מוחזקים בשבי בתנאים לא אנושיים".

גדות חתמה את דבריה במסר נוקב: "לעולם לא נשכח אותם, ותמיד נלחם למען שחרורם".

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל משתפת השחקנית המוערכת הסברה ישראלית בנושא החטופים, ואף חוותה ירידה של למעלה ממיליון עוקבים ברשת החברתית שלה. הסרט החדש של דסני בכיכובה שעתיד לצאת באביב הקרוב, סופג גינויים בשל השתתפותה של שחקנית ישראלית, ורבים קוראים להחרים את "שלגיה" בבתי הקולנוע.

למרות הנזקים הכספיים והתגובות העוינות, גדות ממשיכה לעמוד באומץ לצד מדינתה, ולשתף את סיפורם של מאות הישראלים, למיליונים ברחבי העולם.