יום השנה לטבח ה-7 באוקטובר של חמאס בעוטף עזה זכה לסיקור נרחב בעיתונים ואתרי החדשות בכל רחבי העולם, כשכלי תקשורת רבים הציגו כותרות וכתבות נרחבות על המלחמה בישראל – שעדיין נמשכת שנה אחרי.
"המלחמה שלא נגמרת: ה-7 באוקטובר הצית שנה של עימות" נכתב בכותרת הראשית של אתר ה"ניו יורק טיימס". "שנה אחרי הרצח, ישראלים מקיימים טקסי זיכרון. לפלסטינים בעזה אין הפסקה ממלחמה שהרגה עשרות אלפי אנשים". עוד הוצגו באתר כתבות על צלמי העיתון שסיפרו על התמונות שצילמו בעזה ובישראל, וכן על התושבי העוטף שפונו מבתיהם.

גם באתר CNN ציינו בכותרת כי כי "ישראל מציינת את יום השנה למתקפה של חמאס, כשהמלחמה במזרח התיכון נמשכת". "יום זיכרון אמוציונלי החל בישראל לציון שנה למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023" נכתב. "עם שחר, מאות בני משפחה וחברים של הנרצחים התכנסו באתר פסטיבל הנובה כדי לכבד את זכר ההרוגים באותו יום".

בעיתון "וושינגטון פוסט" נכתב בכותרת כי "הישראלים, שעדיין במלחמה, עצרו כדי לזכור את המתקפות שהתרחשו לפני שנה". בכתבה ציינו כי "היישובים הישראלים בעוטף עזה התעוררו היום באותה דרך שבה הם התעוררו בדיוק לפני שנה: לקול אזעקות בעקבות ירי של רקטות מעזה. בדיוק בשעה 6:32 נורו 4 רקטות לעבר אותם עיירות וקיבוצים, ששלחו ישראלים רבים למקלטים והדגישו כיצד המלחמה נמשכת 12 חודשים אחרי הבוקר השחור ההוא".

באתרים אחרים בחרו להתמקד יותר בהתמשכות המלחמה, ביניהם אתר ה-BBC שהציג בכותרת כי "תקיפות אוויריות מישראל פגעו בעזה ובביירות, שנה אחרי מתקפת ה-7 באוקטובר. גם בעיתון האיטלקי "אל טיימפו" ציינו בכותרתם כי "שנה אחרי שמחאס תקף את ישראל והצית מחדש את הסכסוך במזרח התיכון: לבנון הופצצה ואיראן בכוננות".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים