חדשות

שנה ל-7.10: צה"ל נערך לגל פיגועים בעזה ויו"ש

בציון שנה לשבעה באוקטובר, צה"ל נערך בכוחות מתוגברים בעוטף עזה ונערך לכל התרחישים כולל פיגועים ביהודה ושומרון וירי מרצועת עזה

שנה ל-7.10: צה"ל נערך לגל פיגועים בעזה ויו"ש
צילום: אלוף פיקוד דרום ירון פינקלמן (דובר צה"ל)

שנה ל-7.10: בצה"ל נערכים לכל התרחישים האפשריים עם תגבור כוחות הגנה במרחב עוטף עזה לקראת אירועי השבעה באוקטובר זאת לצד המשך פעילות מבצעית ברצועה.

לשם כך, פיקוד הדרום נערך בהגנה ובהתקפה למספר תרחישים במהלך החודש הקרוב, לצד איפשור בטוח של אירועי הזיכרון במרחב העוטף.

פינקלמן
פינקלמן| צילום: מפקד פיקוד הדרום (צילום: דוצ)

הכוחות בעוטף עזה תוגברו

לקראת אירועי השבעה באוקטובר בוצע נוהל קרב סדור וכוחות צה"ל באוגדת עזה תוגברו במספר פלוגות לוחמים, הכוחות פרוסים בהגנה על היישובים ובמרחב הגבול. הלוחמים ערוכים להגן במרחב בשיתוף עם כוחות הביטחון ביישובים, המשטרה ומד״א על מנת לתת מענה שלם לאירועים שונים בגזרה.

(דובר צה"ל)
פעילות הכוחות בעוטף עזה
פעילות הכוחות בעוטף עזה| צילום: פעילות הכוחות בעוטף עזה (צילום: דוצ)

כל התרחישים האפשריים נלקחים בחשבון

לצד תגבור הכוחות בהגנה פועלות בעזה שלוש אוגדות הממשיכות בפעילות מבצעית להשמדת תשתיות טרור וגריעת את יכולות החמאס עד למימוש כל מטרות המלחמה.

כמו כן, יש מאמץ הגנה מתוגבר עם שב״כ למחר והנחת העבודה היא כי יהיה אולי תמ״ס ואולי יהיו נסיונות לפיגועים אחרים. פיקוד דרום בתיאום עם משטרת ישראל.

תגובות

2
2
מתנאל
06.10.24

תחבורה "מירי רגב שתמכתי בה כל החיים שלי... ארור היום שאת בליכוד"; "שרה מיותרת. רק מטיילת כל הזמן בחו"ל וגורמת נזק לליכוד". הדיווחים על צעירים שקיבלו צווי 8 בזמן שהותם בחו"ל ושאינם יכולים לשוב לישראל, או עדויות של מילואימניקים שלא הצליחו להתייצב בבסיסים היות שהתחבורה הציבורית הושבתה מפאת חג שפיקוח נפש לא דוחה לא פסחו על קבוצות הוואטסאפ של הליכוד. פעילי מפלגה, חברי כנסת וגם שרים חשו במהלך החג "חוסר נוחות" לנוכח התת־תפקוד המתמשך במשרד התחבורה, שכאילו לא הפיק שום לקח במשך השנה שחלפה: שוב אי־סנכרון עם משרד הביטחון, שוב מילואימניקים שתקועים בבתים או בחו"ל, שוב שרת תחבורה אדישה שנופשת בחו"ל ושוב אחים לנשק נכנסים בנעלי משרד התחבורה מכיוון שלהקת האימפוטנטים הפוליטיים שרגב מינתה לא יודעת לעבוד, ושוב חושפת את הליכוד ואת הממשלה בקלונן.

1
אבי
06.10.24

במקום לחשוב מה הם יעשו צריך לחשוב מה אנחנו חייבים לעשות להם כאות נקמה על אותו היום! חייב שבעל הבית השתגע.. ולהוציא מחבלים להורג, להגלות משפחות מחבלים, להוריד כפר על יושביו ממנו יצאו המון פיגועים למען ייראו וייראן כל האויבים מסביבנו ועוד ועוד .. בקיצור להחזיר כבוד ה' וכבוד עם ישראל!