שר החינוך לשעבר, הרב שי פירון, חושף את מצבו הרפואי אחרי שלפני מספר חודשים התגלה בגופו גידול ממאיר. את הסימנים הראשונים למחלה שקיננה בגופו, גילה הרב פירון במהלך בדיקות לצורך תרומת כליה.

בראיון לעיתונאי עמיחי אתאלי בעיתון 'ידיעות אחרונות', סיפר הרב פירון: "באתי לבדיקות, מבחינתי אני בריא כמו שור, עושה ספורט, לא כואב לי שום דבר, הכל סבבה לגמרי. ופתאום מתברר שיש לי גידול קטנטן בכליה. מיד ברור שאני לא יכול לתרום כליה. אומרים לי, 'שמע, זה לא משמעותי, זה אפס נקודה משהו מילימיטר ואולי זה בכלל לא גידול'. לא עושים עם זה כלום".

על מה שקרה לאחר מכן, מספר הרב פירון: "אני עוזב את זה וכמעט שוכח מזה, עד שלפני ארבעה חודשים מתחילים אצלי סימנים כאלה ואחרים. אני מגיע לבדיקה ופתאום מגלה שיש לי כמעט ארבעה סנטימטרים של גידול סרטני. סוג לא נחמד, ממאיר".

הרב פירון שיתף בתחושות שליוו אותו מאז: "אני חושב שזה היה הרגע שבו אני מבין ש… אולי זהו. לא הייתה דרמה, רק הגברתי את קצב הכתיבה והשתדלתי לעזור כל יום לקצת יותר אנשים. אני חושב שכשאתה חווה את החוויה הזו, אתה מבין שזה קו פרשת מים. אמרתי לעצמי, 'כל מה שיצרתי עד היום יסתדר בלעדיי; הילדים שלי, הנכדים שלי, אין דבר אחד שיצרתי עד עכשיו שלא יסתדר בלעדיי'. פתאום אתה מתחיל לחשוב על הדברים שהנוכחות שלך בהם – מבחינה רוחנית, מעשית, אמיתית – תהיה הכי מדויקת. שאוכל להגיד לעצמי ולבוראי שזה מצדיק את היותי. אני אדם שמעורב בהרבה דברים, אבל עכשיו הגיע 'זמן צמצום', 'זמן דיוק'".

בסופו של דבר, כדי להיפטר מהגידול הרב פירון עבר ניתוח במסגרתו נכרת חלק מהכליה שלו. כעת הוא נמצא בחופשת החלמה מהניתוח המורכב.