חדשות

יעלון: "אנחנו נתנו לסינוואר וחיזבאללה את הסיבה לתקוף"

שר הביטחון לשעבר, בוגי יעלון, טען בראיון בערוץ 12 כי ישראל נתנה את הסיבה וההזדמנות לחיזבאללה לתקוף, הוא הפנה אצבע מאשימה לסמוטריץ'', בן גביר ונוער הגבעות שבגללם סינוואר החליט כי יש לצאת למתקפה

יעלון: "אנחנו נתנו לסינוואר וחיזבאללה את הסיבה לתקוף"
צילום: (צילום: onatan Sindel)

שר הביטחון לשעבר בוגי יעלון, התראיין בתכנית של אופירה אסייג וחיים לוינסון, בערוץ 12, וטען כי ישראל נתנה את הסיבה, העילה וההזדמנות לחיזבאללה לתקוף.

וכך טען בשידור: "אם נותנים לחיזבאללה את העילה והסיבה לתקוף"

חיים לוינסון הקשה: "נתנו להם עילה לתקוף? עשינו להם משהו?"

ויעלון ענה: "בשמיני באוקטובר הם התחילו לתקוף אותנו כמחווה עם המלחמה בעזה.

אתה מכיר את המסמכים שמצאנו במנהרות במטה החמאס ברשותו של סינוואר, בחודש ינואר מיד אחרי הקמת הממשלה הם יושבים ואומרים הממשלה תיתן לנו את ההזדמנות, העילה והסיבה לבצע את הפוטנציאל".

יעלון הפנה אצבע מאשימה: "כשבן גביר עולה להר הבית ועושה פרובוקציות גם א-סיסי הזדעזע וגם עבדאללה, מבחינת סינוואר זאת ההזדמנות.

כשסמוטריץ' אומר: "נמחוק את חווארה" ושורפים שם 40 בתים ורוצחים פלסטינים ונערי הגבעות לא משלמים על זה מחיר, אומר סינוואר "אנחנו כארגון התנגדות יכולים לעבור לסדר היום? אנחנו לא מסוגלים להגן על אל- אקצא ועל הערבים ביהודה ושומרון?.

הנה נתנו להם את ההזדמנות ואז החיזבאללה מצטרף ואומר ברגע שתפסיקו בדרום גם אני אפסיק".

תגובות

32
31
שפוי
22.09.24

אין שום תחתית לבור של הטרלול. רחמנא ליצלן - האיש ההזוי הזה היה רמטכ"ל.

30
ברוך
22.09.24

כמי שכמעט היה חייל שלך והעריך אותך, אומר לך בוגי: אתה אכזבת ענק, וזה מוכיח כמה מערכת הערכים החילוניים שלך ושל רבים מחבריך היא תלושה מכל תוכן אמיתי, רקובה, ותלויית אגו.נלא מסע הזעם שלך החל דקה אחרי שנתניהו פיטר אותך ממשרד הביטחון, ואתה כולך אחוז בלהט בתחושת נקם בלתי נלאית. האמירה שלך שסינואר תקף בגלל סמוטריץ', מלבד שהיא מעידה על עומק השנאה שנפלת אליה, היא גם מעידה על בורות מדהימה של מי שהיה שר ביטחון, ומסתבר שאינו מבין הבנה בסיסית ואלמנטרית בעולם שסובב אותנו. מפחיד!

29
בוזי לבוגי
22.09.24

הכל רל"ב