מטה המשפחות להחזרת החטופים, הגיב היום (חמישי) למתווה לעסקה חדשה לשחרור החטופים שהעבירה ישראל לארה"ב, כזאת הכוללת את שחרורם של כל החטופים בפעימה אחת, זאת בתמורה למעבר בטוח של מנהיג חמאס, יחיא סינוואר וכל מי שירצה לצאת איתו מחוץ לרצועת עזה – והתנגד לה.
"בהמשך לפרסומים אודות עסקת המעבר הבטוח שהציג ראש הממשלה על ידי שליחו גל הירש בוושינגטון: גל הירש שוב בחר לבצע מניפולציה צינית, זולה ונפסדת על גב החטופים, בני המשפחות ועם ישראל. מדובר בהונאה שתכליתה סיכול היוזמה האמריקנית החדשה לשחרור החטופים והפסקת המלחמה בעזה".
עוד נמסר: "בזמן ש-101 חטופים וחטופות מופקרים ע״י ממשלת נתניהו במנהרות המוות של חמאס, הירש פועל מאחורי גבו של צוות המשא ומתן ומטרפד יוזמה בינלאומית להשבת כל החטופים הביתה. תרגיל ההונאה הזה מצטרף לשורה ארוכה של עסקאות שטורפדו ע״י נתניהו ושותפיו ומוכיח שוב, כי נתניהו החליט להפקיר את החטופים.
בקרוב נציין שנה להפקרה. זוהי פשיטת רגל מוסרית וערכית שלא נראתה כמותה מקום המדינה".
נזכיר כי על פי הפרסום של סולימאן מסוודה בכאן 11, ההצעה תכלול בנוסף לכך את פירוז הרצועה, החלת מנגנון שליטה אחר בעזה, שחרור אסירים פלסטינים וסיום המלחמה.
המתווה הנוכחי הוצג למשפחות החטופים במהלך פגישה עם גל הירש, מתאם השבויים והנעדרים, שעדכן אותם על ההצעה החדשה שהועברה לאמריקאים בשבוע שעבר. על פי הפרסום כינה הירש את ההצעה כ"עסקת המעבר הבטוח".
בכיר ישראלי התייחס לנושא ואמר לכאן 11: "לאור הקשיים בהם נמצא המשא ומתן והשעון המתקתק של חיי החטופים, אנחנו מבקשים להציע "תוכנית משנית" (Plan B) שתקצר את השלבים, ותאפשר עסקה מהירה יותר. זה יקרה אם סינוואר ייצא ויביא סוף למלחמה. זה יאפשר לנו גם לעמוד במטרות המלחמה וגם למנהיגות חמאס בעזה לצאת בבטחה למקום בטוח".
מה דעתך בנושא?
155 תגובות
40 דיונים
אברם
מפחד שביבי יצליח במשהו!
11:13 23.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אברם
נתניהו רק לא מפקיר את המדינה ותושביה החיים בה.
11:00 23.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
מי שואל אתכם קפלניסטים עלובים.יש עוד משפחות חטופים שחושבים אחרת ממכם.יאללה עופו לקפלן אפסים
09:47 23.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לונה
למה מטה החטופים מתנגד לשחרור כל החטופים תמורת סנואר?
14:29 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
מכונת הרעל הביביסטית לא מפסיקה לתת עבודה.
13:07 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמיאל
ברור שמטה שחרור החטופים לא רוצה בשחרור החטופים. הצלחת נתניהו זה אסון גדול יותר מ 7 באוק. אין עוד מלבדו.
10:55 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: עמיאל
אתה מהחמאס?
13:04 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לינא
האמריקאים אומרים שוב ושוב שהחמאס הוא זה שמטרפד את כל העסקאות, וכאן ממשיכים לדקלם ולהנדס תודעה "ביבי לא רוצה עסקת חטופים". נראה לכם אנחנו אידיוטים.!?? נראה לכם נבלע את זה?!?...
האמריקאים אומרים שוב ושוב שהחמאס הוא זה שמטרפד את כל העסקאות, וכאן ממשיכים לדקלם ולהנדס תודעה "ביבי לא רוצה עסקת חטופים". נראה לכם אנחנו אידיוטים.!?? נראה לכם נבלע את זה?!? אלה הרי אותם אנשים שכל השנים צעקו שאפשר לעשות שלום עם הפלסטינים, רק אם נרצה, שהכל בגלל שביבי לא רוצה, כל אלה שצעקו שלום עכשיו צועקים חטופים עכשיו! נמאס מהטירלול הזה. התפכחנו
המשך 10:33 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: לינא
ברור שאתם אידיוטים וגם חסרי רחמים על החטופות שנאנסות, מה אכפת לכם, זה לא הילדים שלכם.
13:06 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליעד הרשקוביץ
לא לעסקאות עם השטן. רק מוות למחבלים. אחרת נשלם שוב בדם יקר
10:09 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פייק מטה
מטה להגנת חמאס וסינוואר.
08:24 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנרכיסטים נמאסתם
זה לא מטה אאלא מיתה נמאס מהם וכל הקשור אליהם. הם לא רוצים את החטופים ולא נעליים . אותנו הם מעניינים כקליפת השום .
07:36 22.09.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר