הרב איסר קלונסקי, רבה של שכונת גבעת מרדכי בירושלים ומזקני רבני ישיבת מרכז הרב, מביע את תמיכתו ברב מיכה הלוי בבחירות לרבנות הראשית שייערכו בשבוע הבא. הרב קלונסקי מסביר כי לדעתו רב ראשי לישראל חייב להיות בעל ניסיון קודם ברבנות.
לדבריו: "לרב ראשי לישראל מוכרח להיות ניסיון רבני. זה בלתי אפשרי שמישהו ייכנס לרבנות ולא עבר ניסיון רבנות". הרב קלונסקי אמר עוד כי "גם הרב צבי יהודה התנגד בתוקף למועמדות של מועמד לרבנות ירושלים של דיין תלמיד חכם חשוב – רק בגלל שלא היה לו ניסיון רבני. לרב מיכה יש ניסיון רבני מובהק, הוא הוכיח את עצמו. לא רק ניסיון – אלא הוכיח את עצמו".
הרב קלונסקי התייחס בדבריו גם לעובדה שהרב הלוי הוא בוגר ישיבת מרכז הרב: "הרב מיכה הוא נאמן בית מדרשנו, מה שמפרסמים נגדו שהוא "חרדי" או "טאואיסט" כזה, כל הדברים האלה. אני מכיר אותו היטב, אלה דברים לא נכונים".
הרב סיים את דבריו בהתייחסות לחברי הגוף הבוחר את הרבנים הראשיים ואמר כי "אני בהחלט חושב שזה טוב יהיה לעם ישראל, וכל מי שבגוף הבוחר ירים את ידו בעד הרב מיכה הלוי זה יהיה מאוד מאוד טוב".
תגובות
אלה דתיים, אלה? רבאי מאיר כהנא חצי רפורמי ורבע קונסרבטיבי - ברור ש'החרדים לדבר השם' בגוף הבוחר לא יבחרו בו. מעריך שהוא יקבל כ15 קולות.
איני מכיר את הרב מיכה הלוי, וגם לא את הרב איגרא. אני מכיר מושג ערכי של "ע מ י ד ה בהתחייבויות"- מי שלא נוהג כך, א י נ ו ר א ו י ל ש ו ם מ ש ר ה צ י ב ו ר י ת
מועמד מושחת ורמאי עוד לפני שנכנס לתפקיד? נשמע שהוא שבאמת הכי מתאים לשבת בכסא הרבנות