מבזקים
סרוגים
בעקבות איומים והדלפות

הרב אליהו דורש מהוועדה: "תבטיחו בחירות תקינות"

לאחר שיחות איומים על חברי הגוף הבוחר וכן הדלפות אשר יצאו מתוך הוועדה, פנה הרב אליהו ליושב ראש הוועדה בדרישה לנקיטת מספר צעדים שיבטיחו הליך בחירות תקין לרבנות הראשית

ט"ו אלול התשפ"ד
הרב אליהו דורש מהוועדה: "תבטיחו בחירות תקינות"

הרב שמואל אליהו המתמודד בבחירות הקרובות לרבנות הראשית, פנה היום (רביעי) במכתב לוועדת הבחירות בדרישה לנקוט מספר צעדים שיאפשרו הליך בחירות תקין, זאת לאחר איומים והדלפות מתוך גורמים המעורבים בנושא.

במכתב ששלח כתב הרב אליהו: "בעקבות שיחות שקיימנו עם חברים שונים בגוף הבוחר, נמסר לנו כי חלקם קיבלו שיחות טלפון מגורמים במשרד הדתות. במספר מקרים תוארו איומים הקשורים למשרתם, ובאחרים ניתנו הנחיות ברורות למי לחתום או להצביע. ראוי לציין כי האנשים הללו כפופים למשרד הדתות ותלויים בתקציביה משרד."

"כמו כן", הוסיף הרב, לתדהמתנו כשעה בלבד לאחר שהרב שמואל אליהו העביר הודעה רשמית על כוונתו להתמודד, הודלפה הידיעה לתקשורת – עובדה שמעלה תהיות רבות על טוהר הבחירות ועל התנהלות הגורמים המעורבים."

הציונות הדתית דוהרת למצב שאסור שיקרה
הציונות הדתית דוהרת למצב שאסור שיקרהצילום: הציונות הדתית דוהרת למצב שאסור שיקרה

"בנוסף לכך, חברי גוף בוחר אשר נתנו את חתימתם לרב שמואל אליהו או לרב מיכאל עמוס, ביקשו לבטל את חתימתם מחשש לפגיעה בהם. בשיחה עם אחד מחברי הגוף הבוחר, נאמר כי כחלק מהבטחת הדיל הפוליטי, על הבוחר לצלם את פתק ההצבעה – דבר המעלה חששות כבדים לגבי טוהר ההליך."

רשימת צעדים שימנעו שחיתות בבחירות לרבנות הראשית

"לאור כל זאת" הציע הרב אליהו לנקוט במספר צעדים, ביניהם בדיקת שמות החותמים, איסור הכנסת טלפונים ניידים, מניעת מגע של עובדי משרד הדתות עם חברי הגוף הבוחר, הגבלת כניסת עובדי משרד הדתות למתחם הבחירות, נוכחות משקיפים בהליך הבחירות, וכן את הארכת שעות ההצבעה.

בסיום מכתבו כתב הרב אליהו: "הבחירות לרבנים הראשיים אינן צריכות להיות זירה לדילים פוליטיים או שימוש בכוח משרדי – תהליך מסוג זה רק יפגע עוד יותר במעמד הרבנות, אשר נחלש בשנים האחרונות."

הבחירות לרבנות הראשית הדלפות הרב שמואל אליהו