בית משפט השלום בירושלים קבע הבוקר (ג') ברוב של שני שופטים מול אחד, כי במעשיו של ח"כ צחי הנגבי (קדימה) יש קלון. הנגבי הורשע לפני מספר חודשים במתן עדות שקר אחרי שנחקר בחשד למינויים פוליטיים.
השופטים ריחמו על הנגבי ולא גזרו עליו עונש מאסר על תנאי או עבודות שירות, כפי שביקשה התביעה והסתפקו בקנס בסך עשרת אלפים שקלים.
פסיקה זו של בית המשפט, מחייבת את פרישתו של הנגבי מהכנסת הנוכחית, אולם הוא יוכל להתמודד לכנסת הבאה. כמו כן, לא יימנע מהנגבי לשמש כשר בעתיד, משום שלא נגזר עליו עונש מאסר.
כתב האישום נגד הנגבי הכיל סעיפים של מרמה והפרת אמונים, בגין כ-50 מינויים פוליטיים של חברי מרכז הליכוד ובני משפחותיהם. בהמשך נוסף לכתב האישום גם עדות שקר, בגלל התנהלותו של הנגבי במהלך החקירה.
שופטי בית המשפט פסקו, כי אין להרשיע את הנגבי על המינויים הפוליטיים שהיו נורמה באותו זמן, והרשיעו אותו רק בסעיף של עדות השקר. הפרקליטות הודיעה כי תערער על הכרעת הדין, לבית המשפט המחוזי בירושלים.
עם התפטרותו של הנגבי מהכנסת, יתפנה גם תפקיד יו"ר ועדת חוץ ובטחון, בו שימש הנגבי על אף היותו חבר בסיעת האופוזיציה. התפקיד המכובד יכול לשמש את נתניהו לחזק את הקואליציה. מאידך, הנגבי היה מי שתמך בכניסתה של "קדימה" לממשלה, ועם פרישתו ממשלת אחדות לאומית נראית רחוקה יותר.
את מקומו של הנגבי בסיעת קדימה תמלא נינו אבסדזה יוצאת גיאורגיה, הפרשנית הפוליטית עיתון "וסטי" בשפה הרוסית.
ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי), הגיב על הטלת הקלון, בשיחה ל"סרוגים" הוא אמר: "על אף שמדובר בפסק דין קשה עבור ח"כ הנגבי, ואני מצר על כך, הדבר נותן כרטיס צהוב למערכת הפוליטית בישראל אשר אמורה לבער את נגע השחיתות ממדינת ישראל".
בימין הפגינו שביעות רצון מסילוקו של הנגבי מהכנסת. "במשך השנים האחרונות הפנה צחי הנגבי עורף לאמונתו ולדרך אבותיו תוך הסכמה למסור חלקי ארץ ישראל לאויב, והכל כדי למצוא חן בעיני התקשורת והשמאל" לשון תגובות ברוך מרזל, שהוסיף "יש דין ויש דיין".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אחזאי
בית המשפט קבע היום הלכה חשובה לאיש ציבור אסור לשקר השאלה רק אם זו גזרה שיכויל לעמוד בה ?
12:40 09.11.2010שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר