מבזקים
סרוגים

הטיל מתימן: יותר מ-2 מיליון ישראלים נכנסו למקלטים

טילי הקרקע-קרקע ששוגר מתימן הכניס למרחבים מוגנים יותר משני מיליון מתושבי ישראל. החות'ים כנראה שכחו את התקיפה מלפני שלושה חודשים, ובצפון כוננות ספיגה לקראת ירי של חיזבאללה

י"ב אלול התשפ"ד
הטיל מתימן: יותר מ-2 מיליון ישראלים נכנסו למקלטים

הטיל ששוגר מתימן והתפוצץ קצת לפני השעה 06:40 באזור מודיעין בשטח פתוח, הכניס יותר משני מיליון מתושבי ישראל למרחבים מוגנים. ההתרעות הופעלו מאזור לטרון בדרום ועד ראש העין בצפון, ממודיעין במזרח ראשון לציון ובת ים במערב.

בחלק מהישובים לא הופעלה אזעקה אלא רק התרעה דיגיטלית במכשירים הניידים, ייתכן בשל ההבנה כי מדובר בטיל יחיד עם אפשרות נמוכה יותר להגיע לאזור, מה שלא מסביר מדוע בכלל הופעלה ההתראה בשטח כה גדול.

השאלות שבצה"ל ובקבינט יצטרכו להתמודד איתם עכשיו הם קודם כל לגבי תמונת המודיעין, שידע או לא ידע על הכוונה לירות לעבר ישראל. השני היא מדוע ייורט הטיל רק באזור מודיעין ולא דרומה יותר מעל ים סוף או בנגב.

טיל קרקע-קרקע שוגר מתימן; רסיסים נחתו במודיעין
טיל קרקע-קרקע שוגר מתימן; רסיסים נחתו במודיעיןצילום: טיל קרקע-קרקע שוגר מתימן; רסיסים נחתו במודיעין

ומעל הכל, כמובן שאלת התגובה. לפני שלושה חודשים תקפה ישראל בתימן, בתקיפה משמעותית שאולי לא הרגיעה אתה החות'ים אבל גרמה להם לחשוב מחדש על ירי לעבר ישראל. עכשיו נראה כי האפקט הצטנן וירי טיל לתוך שטח ישראל הוא עוד הסלמה במלחמה הקטנה שמנהלת תימן מול ישראל, ביחס לגזרות האחרות.

בינתיים בצפון הבוער הודיעו על כוננות ספיגה, ונראה אם צה"ל מתכוון לתת מכת מנע, כפי שנתן בזמן איום הירי לעבר גוש דן. תקיפה כעת בתימן תראה לתושבי הדרום והצפון כי דין גוש דן הוא לא כמו דין הצפון, וישראל מגיבה לירי לעבר המרכז, בעוצמה חזקה יותר לעומת הירי לצפון.

גוש דן החות'ים ישראל במלחמה מודיעין תימן