בקיץ 2023 נפתחה מסעדת "מעליא", מסעדת שף בשרית בקריית ענבים. אלא שמלחמת 'חרבות ברזל' קטעה את השנה החגיגית והראשונה של המסעדה כמו את שאר הדברים בישראל, וכעת אחרי שנפתחה מחדש בדצמבר אפשר להגיד שהיא בהחלט מקום שלא תרצו לפספס, גם אם אתם לא בדרך לירושלים.

במסעדה, שממוקמת אל מול פארק האתגרים ממש מחוץ לישוב, תוכלו למצוא מנות מיוחדות ומגוונות בנוף, שמביאות לשולחן טעמים מזרחיים ים תיכונים עשירים. האווירה המיוחדת של המקום מתחילה כבר בכניסה אצל המארחת, שרגע לפני שתוביל אתכם לשולחן שלכם תפנק אתכם בצ'ייסר טעים של קוקטייל הבית.

ראשונות

התפריט לא גדול, אך מאוד מגוון ותוכלו למצוא גם במנות הראשונות וגם בעיקריות סוגים שונים של בשר ודגים. סיגר שקדי העגל (88 ש"ח) קריספי ומרענן ותוכלו לטבול אותו באריסה או טחינה מיוחדת, וקטאיף הטלה (72 ש"ח) שמזכיר מעט לחוח רך וטעים ומגיע עם אסאדו מפנק בביס מושלם.

היינו חייבים לנסות גם את הסינטאקי (88 ש"ח), טטאקי של סינטה צרוב עם רוטב של ציר בשר ומייפל עדין, שהשילוב ביניהם היה מעולה. לכל חובבי הבשר – אסור לפספס.

קטאיף טלה

עיקריות

מההתחלה וגם בעקבות המלצת מנהל המסעדה, מנת הטאג'ין לחי בקר (128 ש"ח) קרצה לנו והחלטנו ללכת עליה. השילוב המיוחד של הטעמים, הירקות והקוסקוס גרמו לנו לרגע לחשוב כאילו עלינו על טיסה למרוקו, ומשם נסענו ישר ליוון עם מנת הגירוס פרגית (98 ש"ח), שהגיעה על מצע של פיתה יוונית עם יוגורט טבעוני וירקות.

הבנו מהר מאוד כי "מעליא" שמה דגש על שילוב הטעמים הייחודי, ודואגת להביא ללקוח את המוצרים הטובים ביותר. העיצוב המיוחד של המקום נותן ללקוח שקיפות מלאה, כאשר המטבח פתוח לעיני הקהל הרחב ותוכלו לצפות בשף מכין את המנה שלכם.

גירוס פרגית היישר מיוון

קינוח

כפי שתמיד אומרים, לבשר ולקינוחים יש קיבות נפרדות. ולמרות שהתפוצצנו מהמנות הטעימות, היינו חייבים לנסות את המילפיי מסקרפונה (52 ש"ח), שהגיע בבריכת ריבת תות מושלמת. זו הייתה סיומת נהדרת ולא כבדה בכלל לארוחה מושלמת.

בגזרת השתייה, אוהבי האלכוהול ישמחו לשמוע שיש מגוון גדול של יינות וקוקטיילים, ובהמלצת הברמנית ניסינו את קוקטייל ה-U ג'ין המרשים, שהצבע המהפנט שלו אולי מעט מרתיע אבל הוא בהחלט היה מעולה והתאים לצד המנות.

אם אתם חובבי יינות מושבעים, תדעו כי לאחרונה החלה המסעדה לקיים ערבי "יין ללא תחתית" בימי שני, ובמחיר של 79 שקלים לאדם תוכלו להזמין כמה כוסות יין שתרצו במהלך הארוחה, מתוך מגוון של שישה יינות שונים.