בדרך למשבר חוקתי. שר התקשורת שלמה קרעי קורא לחברו לליכוד, שר המשפטים יריב לוין לא לציית לפסיקת בג"צ ולא לכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי לבחור את נשיא בית המשפט העליון.

"אני קורא לחברי שר המשפטים לא להפר את החוק. החוק קובע שהסמכות נתונה בידי שר המשפטים. כל נסיון לקחת ממנו את הסמכות הזו בכח הזרוע, הוא בלתי חוקי ודינו להתבטל", מסר קרעי לאחר פסיקת בג"צ.

"ירצו השופטים הנכבדים לעבור על החוק, שיעשו זאת בעצמם ולא יאלצו אזרחים שומרי חוק לעשות זאת. הם הרי יכולים לקבוע בפסק דין מי נשיא בית המשפט העליון, מי נשיא המדינה ומי ראש הממשלה. אין להם חוק. אין להם שום איזונים ובלמים. בכל מקרה, אסור לשתף עם זה פעולה. זה בניגוד לחוק! עוצרים את הדיקטטורה השיפוטית".

קריב: ממשלת ישראל מרימה את ידה על שלטון החו

מנגד, חבר הכנסת גלעד קריב (העבודה) קרא שלא לחלוק על בג"צ: ״פסק הדין ברור לחלוטין ועל שר המשפטים לציית לו, ללא שום מניפולציה ועיכוב. כל ניסיון להתעלם מההחלטה או לסכל אותה חייב להתפרש בדרך אחת בלבד: ממשלת ישראל מרימה את ידה על שלטון החוק, ומכשירה את הדרך למהלכים קיצונים, שיחסלו את הדמוקרטיה הישראלית.״