גיבור ישראל תא"ל במיל' אביגדור קהלני, התייחס לחשיבות השליטה של ישראל בציר פילדלפי ואמר כי אם זה לא יקרה, עזה תהיה כמו לבנון.

בראיון לרדיו 103FM, אמר קהלני: "בתהליך של זמן המצרים בגדו בנו. יש להם חוזה אתנו והם אפשרו להכניס לציר פילדלפי משאיות וטריילרים, וכמויות תחמושת שיש ברצועת עזה יותר ממדינה אירופאית ממוצעת. אני לא תופס צד שמאלה או ימינה – שהאמריקאים ישמו שם שני גדודים ושימרו עליו, אם זה כל כך אכפת להם".

"כפי שאני מכיר איך כובשים שטח ואיך משתלטים עליו, לתפיסתי ציר פילדלפי היה הדבר הראשון שצריך לעשות כדי לעצור את התחמושת. אולי מישהו חשב שאם תתקוף את עזה, אנשים יברחו למצרים ורצועת עזה תתפנה מאנשים".

קהלני הבהיר כי "אנחנו צריכים לעשות הכל כדי להחזיר את החטופים. לחמתי כדי שלא יהיה לי נעדר אחד. אנחנו צריכים למצוא מוצא. אתן לכם תרחיש: אם נצא מפילדלפי בתוך שנה יהיו 4000 כטב"מים ברצועת עזה. בתוך חצי שנה הם יירו לנגב, ואנשי הנגב ירוצו לכיוון תל אביב. אנחנו מדברים פה על קיומנו, על עתידה של מדינת ישראל".

"אני לא מאמין בכוח רב לאומי. מישהו צריך לתת ביטחון. מדינת ישראל צריכה להתעקש על עתיד המדינה, על עתיד תושביה, אחרת נאבד עוד חלק ממדינת ישראל".

"אנשים אומרים ניכנס לפילדלפי וזה ייקח 40 דקות נסיעה. לא! כי אם נחתום על חוזה, הוא יהיה חתום בינינו לבין המצרים, האמריקאים, הקטרים ומדינות נוספות. אם נרצה לחזור, מי ייתן לנו?".