יממה לאחר הצהרת נתניהו. גורם ישראלי אמר למתווכות במסגרת המשא ומתן לעסקה לשחרור חטופים, כי ישראל תסכים לסגת מציר פילדלפי בשלב השני של העסקה.

על פי הדיווח של גילי כהן בחדשות הערב, כאן 11, בכיר ישראלי אמר את הדברים למתווכות בימים האחרונים. זאת למרות הצהרתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "ציר פילדלפי קובע את כל עתידנו".

עוד נאמר בדיווח כי על פי גורם המעורה בשיחות העמדה הישראלית היא התעקשות על נוכחותו של צה"ל בציר פילדלפי בשלב הראשון לעסקה – כולל רידוד כוחות – ונסיגה מהציר בשלב השני לעסקה.

"אם נוותר על השליטה בציר תהפוך עזה למובלעת טרור"

אמש ערך נתניהו מסיבת עיתונאים בה הסביר על משמעות ציר פילדלפי: "במלחמה הספציפית הזו נגד חמאס היצבנו ארבע מטרות: לחסל את החמאס, להשיב את חטופינו, להבטיח שעזה לא תהווה איום ולהשיב את תושבי הצפון. שלוש מכל אותן מטרות עובר דרך צינור אחד: ציר פילדלפי. אסביר מה המשמעות של הציר הזה ומה החשיבות שלו, כדי להבטיח שלא יהיה עוד שבעה באוקטובר".

"נשאלת השאלה: למה לא כבשתם את הציר אם הוא כזה חשוב? כל הזמן היתה התחמשות ואנחנו נלחמנו בהם, בשורה של מלחמות, שומר חמות, עמוד ענן, צוק איתן, חיסלנו פקידים בכירים אבל לא היתה לגיטימציה לאומית ובינלאומית להכנס ולכבוש מחדש את ציר פילדלפי. ציר זה לא יפונה, אם נוותר על השליטה תהפוך עזה למובלעת טרור".

נתניהו הבהיר: "ציר הרשע צריך את ציר פילדלפי. לכן חמאס מתעקש שאנחנו לא נהיה שם. ולכן אני מתעקש שאנחנו כן נהיה שם. כבר ב-2004 אמרתי, אם ישראל תוותר על השליטה בציר, עזה תהפוך למובלעת טרור. ב-2005 אמרתי לשרון שהמינימום זה לשמור על הציר בידינו. אז זה לא דבר חדש. היה ברור שאם אין לנו את הציר הזה, תהיה התחמשות ויצירה של מפלצת. ציר הרשע צריך את ציר פילדלפי. מאותה סיבה אנחנו צריכים לשלוט בציר."

החמאס מתעקש מהסיבה הזאת שלא נהיה שם ומהסיבה הזאת אני מתעקש שנישאר שם.