סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק חינוך בירושלים חגית משה, התייחסה היום (שלישי) לאי פתיחת חלק מהצהרונים בבתי הספר והגנים ברחבי העיר בעקבות מחסור בכוח אדם.

בפתח דבריה היא פנתה להורים והתנצלה: "אני רוצה להביע את התנצלותי הכנה, בפניכם הורים יקרים, על אי פתיחת הצהרונים במועד המתוכנן, עקב מחסור בכוח אדם. אני מבינה היטב, הקושי והאכזבה שאתם חווים בשל כך, ומבטיחה לכם, שעוקבת מקרוב אחר המצב ועושה כל שביכולתי למציאת פתרון, בהקדם האפשרי.

אני פועלת בשיתוף פעולה הדוק, עם "עמותת לביא" והדרג המקצועי במינהל חינוך, להחזרת פעילות צהרונים תקינה כסדרה, ובמהירות המרבית. חשוב לי להדגיש שוב, אני מודעת למצוקה בה אתם נמצאים, ואמשיך לעדכן אתכם בכל התקדמות".

לסיום כתבה משה: "אני מקווה שנצליח להתגבר, יחד, על האתגר הזה, ומודה לכולכם על ההבנה והסבלנות".

 

נזכיר כי לפני מספר חודשים, עיריית ירושלים נודיעה כי היא תעביר את הפעלת הצהרונים מהמינהלים הקהילתיים לעמותת לביא. כאשר לדברי העירייה, שכרן של עובדות הצהרונים שיקלטו לעבודה בלביא לא יפגע ותנאיהן ישמרו.

בהודעה שמסרה העירייה אז נכתב כי: "לאורך השנים הופעלו צהרוני 'ניצנים' בירושלים על ידי המינהלים הקהילתיים. לפני מספר שבועות פנו המינהלים הקהילתיים לעירייה וביקשו להעביר את האחריות להפעלת הצהרונים למפעיל אחר בשל מורכבות המערך והצורך בניהול הממוקד בתוכניות ומסגרות חינוך.

לאחר מחשבה עמוקה החליטה העיריה להעביר את הפרויקט לניהול עמותת ׳לביא׳, הזרוע העירונית הוותיקה שמפעילה פעילויות חינוך בעיר. כל אלה לטובת ההורים והילדים. העירייה מעריכה מאוד את עבודתן המסורה והמקצועית של הסייעות והמובילות בצהרוני גני הילדים ברחבי העיר ומעלה על נס את המחוייבות וההשקעה שלהן.

בעירייה הדגישו כי "עם העברת הניהול ל'לביא' תתאפשר גם קליטת הסייעות בעמותת 'לביא' לצד שמירה על שכרן וזכויותיהן".