מבזקים
סרוגים
הסנקציות נגד מתיישבים

גורמים בכירים בימין: אם נתניהו לא יתעשת – הוא יאבד את הבייס

על רקע סבב הסנקציות האחרון על מתיישבים והעיכוב במינוי פרויקטור בנושא, גורמים בכירים בימין מזהירים: "אם ראש הממשלה לא יתעשת, הוא עלול לאבד את הבייס שלו, מדובר במחדל בלתי נתפס"

גורמים בכירים בימין: אם נתניהו לא יתעשת – הוא יאבד את הבייס
גורמים בכירים בימין: אם נתניהו לא יתעשת – הוא יאבד את הבייס צילום: נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

שלושה שבועות עברו מאז שהבטיח ראש הממשלה נתניהו לראשי מועצת יש"ע כי ימנה פרויקטור לטיפול בסנקציות ודבר עדיין לא קרה. גורמים בכירים בימין אומרים היום ל"סרוגים" כי האחריות על הכשל באי הטיפול בסנקציות היא קודם כל על ראש הממשלה נתניהו.

לפי גורמים בכירים, חוסר המענה של ממשלת ישראל יגרום לכך שבעתיד גם מח"טים ומג"דים בצה"ל יקבלו סנקציות שיגיעו גם לראש הממשלה בעצמו.

נתניהו עם ראשי מועצת יש"ע (צילום: מעין טואף / לע״מ)

אותם גורמים תוקפים בחריפות את התמהמהותו של נתניהו לטפל בסנקציות של ארה"ב שהולכות ומחריפות: "זו חרפה משום שמדובר בקבלה של ריסוק הריבונות של מדינת ישראל ושערורייה ברמה המעשית".

לדבריהם, "העובדה שאין מעשים שיגרמו לממשל האמריקני להבין שננקטו צעדים חמורים זה בושה וחרפה, זה שראש הממשלה לא מינה פרויקטור שיעזור לאנשים למצוא פתרון חוקי לקנות אוכל או לשלם חשבונות, זה פשוט בושה".

"אם ראש הממשלה לא יתעשת, הימין יהפוך עליו את השולחן ברמה הפוליטית", מזהירים גורמים בימין. "ראש הממשלה עלול לאבד את הבייס שלו משום שמדובר במחדל בלתי נתפס אל מול ריבונותה וכבודה של מדינת ישראל".

ארה"ב תודיע: סנקציות על ארגון השומר ורבש"צ יצהר
ארהצילום: ארה

כאמור, בשבוע שעבר הטילה ארה"ב סנקציות על ארגון השומר יו"ש ועל רשב"צ היישוב יצהר יצחק לוי פלינט מה שמהווה עליית מדרגה בתופעה החדשה. לפני כחודש הודיעה אוסטרליה על סנקציות כנגד 7 מתיישבים בהם ינון לוי, צבי בר יוסף, נריה בן פזי, אלישע ירד, דוד חי חסדאי, עינן טנג'יל ומאיר אטינגר, וכן על "נוער הגבעות", שמוגדר על ידי האוסטרלים כקבוצה דתית שמקימה מאחזים של מתנחלים ברחבי הגדה המערבית.

לאחרונה הצטרפה יפן לרשימה בטענה ש"שנהגו באלימות כלפי פלסטינים" וכי "מקרי אלימות של כמה מתנחלים ישראלים התגברו באופן דרמטי מאז אוקטובר האחרון, במצב זה החלטנו להגדיר אותם כיעדים להקפאת נכסים", כך מסר דובר הממשל היפני.

ארצות הברית סנקציות נגד מתיישבים ראש הממשלה נתניהו