מתכון לשבת: פצצות אורז קריספיות מהמטבח האסייתי
מעוניינים לגוון מעט את ארוחת השבת? המטבח האסייתי יכול לפתור לכם את הבעיה | לא צריך להיות אלוף נינג'ה בבישול בשביל להכין בעצמכם פצצות אורז קריספיות
אוהבים את המטבח האסייתי וחולמים לנסוע למזרח? אין צורך, אתם בהחלט יכולים להביא את המזרח עד אליכם אל שולחן השבת. כך תכינו פצצות אורז קריספיות משגעות, שלא יביישו את המטבח האסייתי המסורתי.
מצרכים
עבור פצצות האורז:
300 גרם אורז סושי
450 מ"ל מים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
2-3 כפות חומץ אורז
שמן לטיגון או שמן שומשום
עבור טרטר הטונה:
100 גרם מיונז
1 כף רוטב סריראצ'ה
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
350 גרם טונה
עבור קרם האבוקדו:
1 אבוקדו מעוך
1 כפית משחת וואסאבי
½ ליים
מלח
עבור התוספות:
2 מלפפונים קטנים
צנוניות
אופן ההכנה
עבור פצצות האורז: שוטפים את אורז הסושי בקערה עם מים ומניחים בסיר גדול. מוסיפים את המים, מעט מלח ומכסים. מנמיכים את החום ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את החום ומשאירים למנוחה לעוד 10 דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את חומץ האורז והסוכר ומערבבים היטב. מניחים להתקרר לחלוטין.
בינתיים, מכינים את הטרטר: מערבבים את המיונז עם רוטב הסריראצ'ה, רוטב הסויה ושמן השומשום. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים ונוצר רוטב אחיד. חותכים את הטונה לקוביות קטנות ומוסיפים את הרוטב לפי הטעם. מערבבים ושומרים בצד.
עם ידיים רטובות, יוצרים כדורי אורז. משטחים אותם כך שיהיה להם בסיס שטוח. מברישים מחבת בשמן וקולים את כדורי האורז על הבסיס. הופכים וממשיכים לקלות את הצד השני. מסירים מהחום ושומרים בצד.
עבור קרם האבוקדו: מערבבים את האבוקדו המעוך עם משחת הוואסאבי, מיץ הליים וקורט מלח. שומרים בצד. עבור התוספות: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד.
על כל פצצת אורז, מניחים מעט טרטר, כמה נקודות של קרם אבוקדו בעזרת שקית זילוף או בקבוק ומסיימים עם פרוסות מלפפון ופרוסות צנונית.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו