ממשלת קנדה החליטה לאחרונה על מדיניות מכילה במיוחד לשימוש בסמים במרחב הציבורי, והחלה להפעיל במדינה מכונות חלוקה לציוד לשימוש בסמים.

ממשלת קנדה תחת ראש הממשלה הליברלי טרודו הודיעו לאורך החודשים האחרונים על רפורמה מקיפה ביחס למשתמשים בסמים במרחב הציבורי, והוציאו לפועל מדיניות מכילה ביותר לשימוש בסמים, גם קשים, במרחב הציבורי.

בימים האחרונים התחילו רשויות הממשלה, בדגש על משרד הבריאות ליישם את המדיניות ומכונות חלוקה הדומות למכונות למכירת משקאות וחטיפים הוצבו מחוץ לבתי החולים במספר מחוזות בקנדה.

אזרחים קנדים רבים הוכו בתדהמה כשהגיעו בעצמם לבתי החולים וחזו במכונות, אשר מספקות למשתמשי סמים ללא כל עלות או מעקב ציוד שנחשב עד כה בלתי חוקי בעליל.

בין הדברים שאפשר "להזמין" מהמכונה כלולים גם מזרקים לשימוש בסמים ישירות לוריד, מקטרות יעודיות לעישון "קראק" וסוגים שונים של סמים קשים ואף מזרקי אדרנלין למקרים של לקיחת מנת ייתר.

קנדים רבים שהביעו את חששותיהם התייחסו שמעבר לעובדה שמכונות שכאלה הופכות בתי חולים למרכזי אספקת ציוד למשתמשי סמים קשים, הן גם מאפשרות לילדים וצעירים גישה מוגברת לכלים הדרושים לשימוש והתמכרות לסמים קשים.