הכינו את עצמכם לסערה שתימשך עד סוף השבוע.
משעות הצהריים הרוחות העזות ילוו בגשם בעיקר בצפון הארץ, שילך ויתחזק לקראת שעות הלילה ויתפשט מהצפון ועד צפון הנגב. בחרמון יירד הלילה שלג וייתכן גם בצפון רמת הגולן.
מחר תגיע המערכת לשיאה, הגשמים יתגברו וייעשה סוער בכל הארץ מהצפון ועד צפון הנגב. השלג יכסה את הרי הצפון, מרמת הגולן ועד צפת ומירון. לקראת הצהריים השלג צפוי להתפשט גם להרי יו"ש וירושלים והעיר צפויה להיצבע בלבן. בשעות הלילה ייתכן גם שלג בפסגות הרי הכרמל ובהר הנגב.
המערכת תחלש מעט ביום חמישי, אולם עדיין צפוי שלג בפסגות הרי הצפון והמרכז, וגשם בכל רחבי הארץ. ביום שישי, תקבל ירושלים מנה נוספת של שלג שצפוי להיערם עד 10 סנטימטרים. בשאר האזורים גשמים מידי פעם עם חשש משטפונות. בשבת כבר תירגע המערכת אולם יהיה קר מאוד וקיים חשש לכפור וקרה במקומות הנמוכים. ההתחממות וההתבהרות צפויים רק לקראת יום ראשון.
במשטרה, במגן דוד אדום, במכבי האש, וברשויות המקומיות נערכים לקראת אפשרות של שלג, הצפות וניתוק צירי התנועה המרכזיים. במשרדי הממשלה ממליצים לתושבים להיערך לשהות ממושכת בבתים באזורים בהם צפוי השלג ולהישמע להנחיות המעודכנות שיופצו באמצעי התקשורת השונים.
היערכות לפני הסופה:
מומלץ להכין ערכה ביתית הכוללת רדיו, סוללות, תאורת חירום, מזון ומים. בנוסף כדאי גם להיערך ולהכין גם אמצעי חימום, בגדים חמים, שמיכות, תרופות וכד'.
מחוץ לבית מומלץ לנקות מרזבים, לגזום עצים ולקשור ציוד שעלול לעוף ברוח.
לימודים: ההחלטות לגבי קיום לימודים במוסדות החינוך בירושלים ובצפון יתקבלו ויתפרסמו במהלך היום.
בעת הסופה:
בעת הסערה מומלץ לשהות בבתים ולהישמע להנחיות המשטרה, העירייה וגופי הביטחון וההצלה.
המשטרה קוראת לציבור להימנע מנסיעה בכבישים בהם יש הצפה, להדליק אורות, לשמור מרחק, להאט את מהירות הנסיעה ולהימנע מעצירות פתאומיות.
המשטרה תתגבר את מוקד 100 על מנת לתת מענה מיטבי לפונים ומשמרות השוטרים יתוגברו בכוח אדם. וייפתח מוקד מידע ארצי של משטרת ישראל אשר ימסור מטעמה מידע לאזרחים ומספרו יפורסם לציבור.
נהגים אשר נתקעו עם רכבם או אזרחים אשר נקלעו למצוקה מתבקשים ליצור קשר עם מוקד 100 ולהמתין עד להגעת ניידת משטרה.
בהתאם למזג האוויר לפני רדת השלג ייסגרו צירי תנועה שונים, כולל צירי הכניסה לירושלים.
בשלב זה הרכבת הקלה בירושלים מתוכננת להמשיך לפעול וכך גם חלק מקווי התחבורה הציבורית של אגד – עם זאת העניין יכול להשתנות בהתאם לתנאי מזג האוויר.
חברת החשמל נערכה במהלך השנה האחרונה ומשאבי החברה מכוונים להתמודדות עם הסערה. במידה ויהיו תקלות הם נערכים לתקנם בהקדם האפשרי.
אזרחים אשר נתקלים במפגעים ובתקלות חשמל מתבקשים לדווח מידית למוקד חברת החשמל (מוקד 103)
טלפונים חשובים למקרה חירום
- משטרת ישראל – 100
- מגן דוד אדום – 101
- מכבי אש – 102
- מוקד חברת חשמל – 103
- פיקוד העורף – 104
- מוקד עירוני – 106
- ומרכז מידע ארצי לשאלות בנושא הסערה וצירי תנועה: 1700-705-100
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים