ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הבוקר (ראשון) את הקבינט המדיני ביטחוני, זאת בעקבות מתקפת המנע נגד חיזבאללה בדרום לבנון. בדבריו התחייב להמשיך לפעול להגנת המדינה והחזרת הצפון לבתיהם.
"לפנות בוקר אנחנו זיהינו היערכות של חיזבאללה לתקוף את ישראל. בעצה אחת עם שר הביטחון והרמטכ״ל, הנחינו את צה״ל לפעול באופן יזום להסיר את האיום" אמר נתניהו. "צה״ל פועל מאז בעוצמה לסכל את האיומים. הוא חיסל אלפי רקטות שכוונו לצפון הארץ, הוא מסכל גם איומים רבים אחרים ופועל בעוצמה גדולה – הן בהגנה והן בהתקפה".
נתניהו קבינט| צילום: נתניהו בפתח ישיבת הקבינט (צילום: יוסי כהן / לע״מ)
"אני מבקש מכם, אזרחי ישראל, להישמע להנחיות פיקוד העורף" הוסיף. "אנחנו נחושים לעשות הכל כדי להגן על המדינה שלנו, להחזיר את תושבי הצפון בבטחה לבתיהם ולהמשיך לקיים כלל פשוט: מי שפוגע בנו – אנחנו פוגעים בו".
תגובות
נחושים לעשות הכל.... כך מדבר האחראי הראשי לאסון שנפל עלינו. מוטב שישתוק ויקח אחריות.
הכל ? כולל גיוס בניך שמטיילים בכל העולם ? עוד קשקשן שגיבור על חשבון 700 גיבורים שנפלו במלחמה.
הכל למען תל אביב כל השאר שילכן לה.דיין
ראש ממשלה שהוא בדיחת היום מספר סיפורים על זה שהוא היה בסדרת שבי. תגיד אתה תינוק ? מה היית עושה בלי הטייסים האלה ? בורח להונגריה ?