אם אתם מחפשים מתכון לשבת, אתם תמיד יכולים ללכת על הבטוח: ממולאים. פלפל, קישוא, ארטישוק, רק תבחרו. אבל הפעם ארגנו לכם מתכון דווקא לבצל ממולא, בחגיגה בלקנית של חמוצים מתוקים.
מצרכים
6 בצלים
מצרכים למלית:
1 כוס אורז לבן שטוף ולא מבושל
1 עגבניה קצוצה דק
1 בצל לבן קצוץ ומטוגן
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
מצרכים לרוטב:
2 כוסות מים
2 כפות סילאן
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר גדושות
מיץ משני לימונים
אופן ההכנה
לוקחים את הבצלים עם קליפה וחורצים אותם לאורך עד האמצע. מרתיחים את הבצלים המחורצים למשך 10- 15 דקות ולאחר מכן מוצאים ומפרקים את השכבות בזהירות.
לאחר מכן לוקחים חתיכת בצל בגודל של כף לערך ובעזרת כפית ממלאים מעיסת המילוי, מהדקים היטב ומסדרים בתבנית זה לצד זה. בינתיים מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מורחים את הבצלים הממלואים בשכבה של סילאן ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שהבצלים חרוכים מעט. מכינים את הרוטב בקערה, מערבבים היטב ויוצקים מעל הבצלים עד לכיסוי.
מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה.
באדיבות השף גיל אבירם והמותג סולתם.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים