על רקע ההפגנות הקשות בלשכת גיוס שבירושלים, זומנו היום (רביעי) מלש"בים חרדים לביצוע הליכי צו ראשון במקום. מתוך מאות שזומנו, התייצבו שבעה מלש"בים בלבד.

בצה"ל אומרים כי עד כה מתחילת ימי הזימונים התייצבו כ-70 מלש"בים לביצוע התהליכים. למלש"בים שזומנו ולא התייצבו החלו לצאת זימונים בפעם השנייה על מנת להשלים את התהליכים לקראת גיוס. במידת הצורך ימשך תהליך הקריאה בהתאם לחוק, וזאת עד להוצאת צו גיוס.

במקביל, עשרות חרדים קיצוניים הפרו את הסדר הציבורי הבוקר בירושלים במחאה סמוך ללשכת הגיוס. במשטרה מציינים כי המפגינים עשו שימוש בין היתר בגדרות רשת ברזל שנועדו לתחום גינות במרחב הציבורי והשליכו אותם. כמו הן התפתחו עימותים עם כוחות המשטרה ומג"ב שכללו גידופים בין היתר הם קראו לשוטרים "נאצים"ו -"שיקצה" ועוד. בנוסף ניסו לפרוץ את גידור המשטרה לכיוון לשכת הגיוס וניסיונות לחסום את רחוב יפו.

לאחר שקצין משטרה כרז למשתתפי ההפגנה כי מדובר במחאה בלתי חוקית בשל מעשיהם, החלו השוטרים בהדיפתם לצידי הרחוב והרחקתם מהאזור הסמוך.