רגע לפני שט"ו באב יגיע לסיומו, יש לכם עוד אפשרות להעלות לבן או בת הזוג שלכם חיוך מתוק על השפתיים. לכבוד יום האהבה ארגנו לכם שלושה מתכונים לקינוחים משגעים שיעשו לכם ולאהובים שלכם שמח בלב.

תפוחים מאודים עם גלידת מסקרפונה

מצרכים

3 תפוחים

100 גרם חמאה

60 גרם סוכר חום

1 כפית קינמון

½ כפית אגוז מוסקט

1 כפית תמצית וניל

לגלידת מסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

200 גרם חלב מרוכז

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

לגלידת מסקרפונה: מערבבים את גבינת המסקרפונה והחלב המרוכז. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את תערובת המסקרפונה בעזרת מרית כדי למנוע נפילת הקצפת. מוסיפים את תמצית הווניל ושופכים את התערובת לתוך כלי אוכל עם מכסה, ואז מניחים במקרר להתקרר.

לתפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים, ומניחים בתנור עם פונקציית אדים למשך 20 דקות. ממיסים את החמאה בסיר ומערבבים עם הסוכר עד שהוא נמס ומוסיפים את התבלינים. משלבים את התפוחים האפויים עם תערובת החמאה והסוכר למשך 10 דקות נוספות בתנור עם חום עליון ותחתון. לסיום מגישים עם כדור גלידת מסקרפונה.

(צילום סטודיו טקה)

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי דובדבנים

מצרכים

לקאפקייקס:

100 גרם קמח מלא

200 גרם סוכר

80 מ"ל שמן (בטעם נטרלי)

2 ביצים

45 גרם קקאו

125 מ"ל רוויון (או קפיר)

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

לציפוי דובדבנים:

250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

500 גרם גבינת שמנת

570 גרם אבקת סוכר

לקישוט

צבע מאכל

דובדבנים

הוראות הכנה

לקאפקייקס: חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס. נפו את הקמח והקקאו לקערה. הוסיפו סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה, וערבבו היטב. בקערה נפרדת, ערבבו את השמן עם הביצים, תמצית הווניל והרוויון. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.

מלאו את תבניות הקאפקייקס עד 2/3 מגובהן ואפו במשך 20 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפקייק יוצא נקי. הוציאו מהתנור ותנו להם להתקרר על רשת.

לציפוי הדובדבנים: נפו את אבקת הסוכר והקציפו אותה עם החמאה בעזרת מיקסר חשמלי עד שהיא הופכת חיוורת וכפולה בנפחה. הוסיפו את גבינת השמנת וצבע המאכל והמשיכו להקציף עד שהתערובת חלקה וקרמית. העבירו לשקית זילוף. זלפו את הציפוי על הקאפקייקס וקשטו כל אחד בדובדבן עליון

(צילום סטודיו טקה)

טארט לימון

מצרכים:

3 לימונים

100 מ"ל מיץ לימון

50 גרם סוכר

3 עלי ג'לטין

150 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

6 עלי בזיליקום 

אופן הכנה:

חותכים את הלימונים לחצאים ומוציאים את התוכן בעזרת כף, וסוחטים את התוכן לקבלת 100 מ"ל מיץ לימון. מחממים את מיץ הלימון עם הסוכר ומוסיפים את עלי הג'לטין שהושרו במים קודם לכן. מערבבים עד שהסוכר והג'לטין נמסים לחלוטין.

מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים אותה עם תערובת הסוכר, הג'לטין ותמצית הווניל, ממלאים את חצאי הלימונים במוס ומכניסים למקרר להתקררות לפחות לשעה. מקשטים בעלה בזיליקום לפני ההגשה.

(צילום סטודיו טקה)

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.