ביום רביעי הקרוב ייחתם פרק משמעותי בימי צה"ל, ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה יפשוט את מדיו ויסיים את תפקידו. אגף המודיעין מאז ה-8.10 קצר הישגים רבים ועצומים, אבל כולם יחסו בצל המחדל הנורא של ה-7.10.
בסופו של דבר במבחן התוצאה – לספק התראה לפני מלחמה – חליוה נכשל כישלון מוחלט, לא ניתן להתפאר על ההישגים הרבים שיכלו להגיע לידי מימוש עוד לפני שמחת תורה ובכך למנוע את הטבח הנורא.
במלחמה הנוכחית ראינו את אמ"ן בשיא תפארתו, כמעט כל צמרת חמאס חוסלה, בהם מוחמד דף, האיש בעל 9 הנשמות שידיו של צה"ל ניסו להשיג אותו במשך שנים. אליו מצטרפים בכירים נוספים כמו מרואן עיסא, סלאח אל-ערורי שחוסל במבנה בבירות. מאות מנהרות נחשפו ואלפי מטרות הושמדו. ידו הארוכה של צה"ל הגיעה גם לנמל חודיידה וכמובן ליל הכטב"מים שיורטו בהצלחה בחודש אפריל.
בצפון, הפעולה המשמעותית ביותר של האגף אירעה באותו חיסול של בכיר חיזבאללה פואד שוכר שכעת מעמידה את המזרח התיכון במצב כוננות גבוהה. אין ספק, צה"ל הוכיח במלחמה הזו יכולות שטרם נראו. צפון הרצועה ודרומה בדרך לטיהור מוחלט, אך עדיין נותרו מחנות המרכז שאליהם טרם נכנסו הלוחמים. ניתן לסכם שאחרי ההלם הראשוני, אמ"ן התעשת ובעזרת מודיעין מדויק – חמאס חטף מכה שטרם ראה.
בסוף הוא ייזכר בגלל המחדל
אך למרות ההישגים הרבים, את 1,300 המשפחות מעניין רק דבר אחד, היקירים שלהם שנרצחו באותו שבת ארורה ואיך הצבא שכל הזמן התפארו ביכולותיו נרדם באותו הלילה. בנובמבר האחרון, כחודש לאחר פרוץ המלחמה פורסם תחקיר על כך שנגדת וקצינה ביחידת 8200 הזהירו את אחד המפקדים מפני אירוע חדירה המוני, בתגובה אמר להם שמדובר בפנטזיה.
ואם נחזור לחליוה, הוא באותה השבת היה בחופשה באילת. מספר שעות לפני המתקפה עדכן עוזרו של ראש אמ"ן את מפקדו על ההתרחשויות המוזרות ברצועה, "חליוה מצידו לא התרגש ככל הנראה ולא דרש לקיים הערכת מצב בראשותו, לא פקד להגביר כוננות ביחידת ההאזנה 8200, לא הרים טלפון מיוזמתו לאיש. ראש אמ"ן חזר לישון", כך כתב באפריל איתי אילנאי ב'ישראל היום'.
אילנאי ממשיך וכותב כי "גם חצי שעה אחר כך, כאשר הרמטכ"ל, הרצי הלוי, ניהל את אותה שיחה גורלית באישון לילה עם ראש אמ"ץ האלוף עודד בסיוק ואלוף פיקוד דרום ירון פינקלמן, חליוה ישן. "למה אין פה מישהו מאמ"ן?", שאל הלוי את הנוכחים על הקו. לא הייתה להם תשובה טובה לשאלה".
הדוגמאות הללו ממחישות את מידת היהירות שכנראה פשעה בקרב בכירי אגף המודיעין, יצחק רבין ז"ל בזמנו יצא נגד צמד המילים "יהיה בסדר" במהלך טקס סיום מחזור של בית הספר לפיקוד ומטה, כנראה שהמסר לא הועבר מספיק טוב, את הפירות הבאושים כולנו אכלנו באותה השבת.
חליוה לקח אחריות, מה עם כל השאר?
דבר אחד ייאמר לזכותו של חליוה, הוא לפחות לקח אחריות על הכישלון – יש שיאמרו מאוחר מדי. עם יציאתו משערי אמ"ן ביום רביעי, בקומה ה-14 בקריה צריכים ללמוד דוגמא ולהבין שהם הבאים בתור, אין זמן להמתין עד הצגת התחקירים הפנימיים שעצם זה שהצבא עורך אותם כבר מדיף ריח רע.
אם חליוה לא חיכה, גם הרצי הלוי וירון פינקלמן צריכים להניח את המפתחות כעת. לכל אחד יש מחליף אומרת הקלישאה הידועה, למשל אפשר להחזיר לשירות את עופר וינטר וסער צור שלא היו חלק מהמחדל הנורא ולא קודמו, מדוע? תתקשרו לקומה 14 ותבררו, אולי שם תקבלו תשובות.
מה דעתך בנושא?
57 תגובות
5 דיונים
הנביא יחזקאל
היה צריך להתפטר ( שלא לומר לעשות חראקירי ) לפני סוף אוק 23. לא ראוי לדרגה שהוא נושא.
15:26 16.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הנביא יחזקאל
היה צריך להתפטר ( שלא לומר לעשות חראקירי ) לפני סוף אוק 23. לא ראוי לדרגה שהוא נושא.
15:26 16.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיו
במקום כלא ינוח על פנסיה שמנה. הדמעות הצגה, ולא טובה.
10:29 22.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
אין לחלויה שום זכות.כשלון מוחלט..ברוך שפטרנו מעונשו.לפחות שיעוף מהמדינה
08:21 20.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
סרוגים לא יכול בלי ללקק. זה בגנים.
06:53 20.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה
רק כלא לאנשים שנכשלו בצורה כזאת.
06:33 20.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קצינה מסורתית ואם חסרה
ממש ככה.כל מילה בסלע.יהירות ותרבות הסמוך.שום הקשבה לשטח.ביטול האזנות לטלפונים.התעלמות מתרגילים שנעשו נגד עיננו.לתלוש שיער ולהתפלץ.ללכת זה לא מספיק אם כי מכובד.הם צריכים לעמוד לדין אחד אחד על כך שהפקירו...
ממש ככה.כל מילה בסלע.יהירות ותרבות הסמוך.שום הקשבה לשטח.ביטול האזנות לטלפונים.התעלמות מתרגילים שנעשו נגד עיננו.לתלוש שיער ולהתפלץ.ללכת זה לא מספיק אם כי מכובד.הם צריכים לעמוד לדין אחד אחד על כך שהפקירו אותנו.אין לי מילה אחרת
המשך 00:14 20.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדינה
הרבה הרבה דם נישפך בגלל היוהרה והשאננות. המון עצב והרס בישראל, כי הלך פתי אחרי הקפלניסטים.
18:35 19.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.איציק
איזו כותרת מטומטמת. כמו אותו ילד שקיבל תעודה שכולה כשלונות אבל בזימרה קיבל 10.....ואל תרחמו עליו, כוכבי דאג לו לפנסיה שמנה.
17:44 19.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פופר מאיר כאנה חי
ארוצח ארון חליוה בורח מה אמדינה ארוצח ארון חליוה שלא תיסכה ךישתחרר מי צהל אלבי שתאסא תעונת דרכים ותמות בוגד בוגד בוגד בוגד רוצח...
ארוצח ארון חליוה בורח מה אמדינה ארוצח ארון חליוה שלא תיסכה ךישתחרר מי צהל אלבי שתאסא תעונת דרכים ותמות בוגד בוגד בוגד בוגד רוצח משתפף פעולה ,אים סינוואר אבוגד ארון חךיוה נימצעה מת בתוך ארכב שלא יום שמח לעם ישראל ארוצח ארון חליוה מת מת
המשך 14:53 19.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר