חדשות

עשרה חודשים אחרי: חליוה יסיים את תפקידו ביום רביעי הקרוב

ראש אמ"ן אהרון חליוה יסיים את תפקידו ביום רביעי הקרוב בטקס חילופי מפקדים שייערך בהתאם להערכת המצב המבצעית

עשרה חודשים אחרי: חליוה יסיים את תפקידו ביום רביעי הקרוב
צילום: דובר צה"ל

צה"ל הודיע כי ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה יסיים את תפקידו ביום רביעי הקרוב בטקס בו יעבור השרביט לאלוף שלומי בינדר. האירוע יתקיים בהתאם להערכת המצב המבצעית.

כזכור, חליוה החליט לסיים את תפקידו לאחר שכשל באירועי ה-7.10. במכתב ששלח לרמטכ"ל במהלך חודש אפריל כתב ראש אמ"ן היוצא: "לאורך כל תפקידיי ידעתי כי לצד הסמכות מונחת גם אחריות כבדה, למשימה, לאנשים, להצלחה ולכישלון.

"ביום שבת ה-7 באוקטובר ביצע חמאס מתפקת פתע רצחנית כנד מדינת ישראל שתוצאותיה קשות וכואבות. אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. את אותו יום שחור אני נושא עימי מאז, יום יום, לילה- לילה. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה".

עוד נכתב: "עם תחילת המלחמה הבעתי בפניך את רצוני לקבל אחריות ולסיים את תפקידי. כעת, בחלוף למעלה מחצי שנה ובמקביל לתחילת התחקירים, אני מבקש לסיים את תפקידי ולפרוש מצה"ל. בתום השלמת שלב התחקירים ולאחר שימונה ראש אמ"ן אשר יוביל את האנשים המצוינים באגף בשנים הקרובות תוך קיום תהליך למידה וחפיפה סדור. אני משוכנע שנכון שתוקם ועדת חקירה ממלכתית אשר תוכל לחקור ולברר באופן יסודי, מעמיק מקיף ונוקב את כלל הגורמים והנסיבות שהובילו לאירועים הקשים".

לירן וינשטיין

תגובות

33
31
יוסף
18.08.24

מי שקרא את הכתבה של תא"ל חזות מבין שחטיבת המבצעים לא תפקדה וזאת האחריות של בינדר וזה אומר שהרצי אומר שהתחקיר שעשה מכשיר אותו לתפקיד ראש אמן זה חרטא . מה גם שזה תפקיד לאלוף בתפקיד שני . היה לו את פוקס אבל זה ףוליטיקה הרצי היה מפקד סיירת מטכל וגם הרצי.

30
משה לוי
23.08.24

1. הורדה לדרגת טוראי. 2. הפקעת כל רכושו. 3. כלא , ללא אפשרות לחנינה .

29
יוסלה
23.08.24

טוראי חליוה לא יישן עוד לילה שקט בחייו. דם הנרצחים זועק. הי"ד