שבת בפתח ואיתה הקושי לחשוב על מנות מיוחדות שישדרגו את ארוחות השבת. אם אתם מחפשים משהו מעניין ומיוחד להגיש השבוע, ארגנו לכם מתכון משגע לפילה מניון עם אספרגוס לבן.
מצרכים
עבור הבשר:
2 נתחי פילה מיניון
מלח
פלפל
20 גרם מרגרינה
1 שן שום
3 כפות שמן זית
ענף טימין טרי
עבור האספרגוס:
400 גרם אספרגוס לבן
20 גרם מלח
120 גרם סוכר
עבור התוספת:
30 גרם מרגרינה
¼ שומר
2 שיני שום
נוזלי הצלייה
60 מ"ל יין פורט
1 כפית חרדל
2 כפות רוטב סויה
1 כפית קורנפלור מדולל במעט מים
עירית
פטרוזיליה
לקישוט: גבעול שומר
אופן ההכנה
עבור הפילה: מנקים את הבשר ומתבלים במלח ופלפל. חותכים 2 קוביות מרגרינה של 10 גרם כל אחת ומניחים על הבשר המתובל. מוסיפים חצי שן שום קלופה וענף טימין קטן. מחממים את הבשר עם שמן זית במחבת רגילה על חום בינוני-נמוך. מבשלים את הבשר על חום נמוך מאוד למשך שעה, מכסים את המחבת ושומרים על חום נמוך.
עבור האספרגוס: מקלפים את האספרגוס מתחת לקצוות עד קצה הגבעול. מסירים את החלק הקשה מהתחתית. מערבבים בקערה את המלח והסוכר. מכסים את האספרגוס בתערובת זו ומשרים למשך 30 דקות.
מכינים את התוספת: ממיסים את המרגרינה ומטגנים את השומר, חתוך לפרוסות דקות, על חום גבוה. כאשר הוא מזהיב, מסירים מהחום ושומרים בצד. מוסיפים מעט שמן למחבת, מטגנים את השום הקצוץ עד שהוא מזהיב. לאחר מכן, מוסיפים את נוזלי הצלייה של הבשר ואת יין הפורט. מצמצמים את האלכוהול.
מוסיפים את החרדל, רוטב הסויה, והקורנפלור המדולל במעט מים. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את העשבים הקצוצים. מערבבים ושומרים בצד.
לצלייה סופית, מחממים מחבת גריל על חום גבוה עם מעט שמן. צולים את האספרגוס והבשר מכל הצדדים עד שהם מקבלים צבע זהוב. יש להיזהר לא לבשל יתר על המידה. מניחים את האספרגוס בבסיס הצלחת, מעליהם את הבשר החתוך לחצאים ואת השומר המבושל. יוצקים מעט מהרוטב עם העשבים ומקשטים בפרוסות גבעול שומר ועליו.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מיכאלה
אני מעדיפה פילה לבן ואספרגוס מניון
22:36 15.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכאלה
אני מעדיפה פילה לבן ואספרגוס מניון
22:36 15.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר