מבזקים
סרוגים

לראשונה: צה"ל תקף רכב בעיירה הנוצרית מארג' עיון

לראשונה מתחילת המלחמה תקף צה"ל במארג' עיון - עיירה נוצרית בדרום לבנון. היעד לתקיפה הם חברי אל-ג'מאעה אל-אסלאמיה, ארגון הקשור לאחים המוסלמים ולא לחיזבאללה

י' אב התשפ"ד
לראשונה: צה"ל תקף רכב בעיירה הנוצרית מארג' עיון

ישראל במלחמה היום ה-312. לראשונה מאז תחילת המלחמה תקף צה"ל בעיירה הנוצרית מארג' עיון, כך לפי כל התקשורת בלבנון.

לפי הדיווחים הערביים, בתקיפה נפגע רכב ובו שלושה מחבלים. בנוסף אליהם נפצעו עוד 3 ככל הנראה מרסיסים. בצה"ל עוד לא עדכנו על התקיפה, אבל מהדיווחים מתברר כי המחוסלים הם חברי ארגון הטרור אל-ג'מאעה אל-אסלאמיה  – ארגון סוני של האחים המוסלמים בלבנון (בניגוד לחיזבאללה השיעי), שחבריו תקפו את ישראל.

צה"ל תקף מספר פעמים את חברי הארגון, כולל את אחד ממפקדיו, וסביר שגם כעת מדובר בבכיר.

יש לציין כי בפוליטיקה הפנימית של לבנון, האזורים הנוצריים עוינים בדרך כלל למפלגות המוסלמיות והשיעיות (וכן להפך), כך שהימצאות של הפעיל המוסלמי בתוך העיר הנוצרית בדרום לבנון, עלול ליצור מאבקים פנימיים בין הפלגים השונים שמרכיבים את המדינה השסועה גם ככה.

ג'מעאה אל אסלאמיה דרום לבנון ישראל במלחמה תקיפה בלבנון