חדשות המגזר

הרב מרדכי ציון, עוזרו של הרב אבינר, מתגייס לצה"ל בגיל 55

היום נערכה בישיבת עטרת כהנים בירושלים מסיבת גיוס לרב מרדכי ציון, עוזרו של הרב אבינר. הרב ציון עלה לארץ בגיל 38 ולכן היה פטור מגיוס. בעקבות המלחמה החליט לבקש ביטול לפטור והוא יתגייס לרבנות הצבאית

הרב מרדכי ציון, עוזרו של הרב אבינר, מתגייס לצה"ל בגיל 55
צילום: הרב מרדכי ציון במסיבת הגיוס

גיוס אוגוסט 24 נערך בימים אלה. אחד המתגייסים הוא הרב מרדכי ציון, עוזרו של נשיא ישיבת עטרת ירושלים, הרב שלמה אבינר. הנתון המפתיע הוא שהמגויס הטרי הוא בן 55.

הרב ציון עלה לארץ מארה"ב בגיל 38, לפני 17 שנה, כשהוא נשוי עם ילדים ולכן מבחינת הצבא קיבל פטור מגיוס. במשך השנים הוא ניסה להתגייס מספר פעמים, כולל יצירת קשר עם ראש אכ"א, אך ללא הצלחה.עם פרוץ המלחמה, הרבה בעלי פטור ביקשו לבטל אותו כדי להתגייס לשלב ב' – גיוס מעל גיל 26 – וכעת גם הצבא הסכים להתגמש, והחליט לגייס גם אותו.

הרב מרדכי ציון והרב שלמה אבינר במסיבת הגיוס בעטרת כהנים (הרב מרדכי ציון והרב שלמה אבינר במסיבת הגיוס בעטרת כהנים)

מדובר בתלמיד חכם בקי מאוד שהוציא עד היום עשרות חיבורים תורניים בהם חיבורים שלו עם עשרות מקורות וגם הרחבות ומראי מקומות לחיבורים של הרב אבינר. הוא אחראי בין השאר גם לפרסום תשובות הרב אבינר בשו"ת SMS ועל החשבונות שמפיצים את דברי הרב ברשתות החברתיות.

מסיבת הגיוס לרב מרדכי ציון (מסיבת הגיוס לרב מרדכי ציון )

היום נערכה בישיבת עטרת ירושלים (עטרת כהנים), ברובע המוסלמי בירושלים מסיבת גיוס למתגייסי אוגוסט ובהם גם לרב מרדכי, בהשתתפות רבני הישיבה והתלמידים, כמקובל.

אתמול פרסמנו בסרוגים על תלמיד ישיבת הסדר, שרגע לפני שעלה על מדים, סיים את הש"ס בכניסה לבקו"ם, כדי להתגייס לצבא מתוך לימוד תורה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
יאיר
08.08.24

איזה מדים הוא ילבש הרב ילבש את המדים המיוחדים שלו עם השטריימל?

1
טל
16.08.24

רב אהוב מאו. צדיק ואוהב את הצבא והמדינה❤