מבזקים
סרוגים

הערב: "סיבוב שערים" בסימן תפילה להורדת גשמים

כמו בכל ליל ר"ח, גם הערב יתקיים "סיבוב שערים" סביב שערי הר הבית. לצד תפילת ערבית חגיגית של ר"ח, במקום הקרוב ביותר לקודש הקודשים, תתקיים גם תפילה ואמירת חמישה עשר מזמורי שיר המעלות מול שער הרחמים, בבקשה להורדת גשמים. נא להביא: מצב רוח טוב וכלי נגינה.

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ל' חשון התשע"א
הערב: "סיבוב שערים" בסימן תפילה להורדת גשמים
הערב: "סיבוב שערים" בסימן תפילה להורדת גשמים צילום: ארכיון פלאש90

היום (א') ליל ר"ח כסלו יתקיים האירוע המסורתי של "סיבוב שערים" – הקפת שערי הר הבית. הפעם האירוע יעמוד בסימן תפילה להורדת גשמים.

"סיבוב שערים" מתקיים כבר כמעט עשר שנים, בכל ערב ראש חודש. המשתתפים יוצאים מרחבת הכותל המערבי לכיוון צפון (הרובע המוסלמי), דרך שער הכותנה שדרכו ניתן לראות את כיפת הסלע, מקום קודש הקודשים, שם גם מתקיימת תפילת ערבית של ראש חודש.

הצועדים שהולכים בשירה ובריקודים, נושאים איתם כלי נגינה, למי שאינו מוזיקלי, מחולקים "תופי מרים" כדי שיצטרף גם הוא לנגינה. ל"סיבוב" מגיעים כאלפיים עד שלושת אלפים צועדים, ועד היום השתתפו למעלה ממאה אלף איש בהקפה החודשית.

"סיבוב השערים" בוטל מסיבות בטחוניות לפני כמה חודשים, בעיקר על רקע המתיחות בעיר העתיקה בירושלים, סביב פתיחת בית כנסת החורבה. גם בחודש הראמדאן (אלול), לא הרשתה המשטרה לקיים את הסיבוב.

הערב באופן מיוחד, בשל מצב המשקעים הבעייתי והתחזיות הקודרות, תתקיים גם תפילה להורדת גשמים מול שער הרחמים. בתפילה ובאמירת חמישה עשר מזמורי "שיר המעלות" יבקשו הצועדים לפתוח את מפתח הגשמים ולהוריד גשמי ברכה.

ההתכנסות לקראת האירוע תתחיל בשעה 18:30 ברחבת הכותל. וה"סיבוב" יתחיל בשעה 19:00. המארגנים מבקשים להביא מצב רוח טוב, כלי נגינה ומצלמות.

האירוע יתקיים בהפרדה בין בנים ובנות.

הר הבית כותל סיבוב שערים ראש חודש