חדשות

לפיד מאשים: אנחנו סובלים מתת ייצוג מחפיר בתקשורת

ח"כ יאיר לפיד פרס את תכניתו להפלת הממשלה, הוא טען כי הוא עובד על חמישה ח"כים שיעברו מהקואליציה לאופוזיציה, לפיד טען כי האופוזוציה סובלת מ"תת יצוג מחפיר בתקשורת" וכי אין להם מכונת רעל

לפיד מאשים: אנחנו סובלים מתת ייצוג מחפיר בתקשורת
צילום: (צילום: אורן בן הקון, פלאש 90)

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, כתב בחשבון האיקס שלו, את התכנית שלו להפלת הממשלה וכך מסר:

"אנחנו סובלים מתת-ייצוג מחפיר בתקשורת, אין לנו מכונת רעל, ואין באמת אפשרות – או סיבה – לשים על במה אחת את איווט ליברמן ואחמד טיבי. מצד שני, בכל פעם שהיתה הצבעה חשובה באמת, הצלחנו לארגן את כל האופוזיציה לעבודה משותפת ומתואמת. כך יהיה גם בהמשך.

"לא ירחק היום שבו יהיו חמישה ח"כים מהקואליציה שיסכימו להפיל איתנו את הממשלה. אנחנו עובדים על זה וכשזה יקרה, אני מתחייב בפניכם – נדע להביא למליאה את כל ה-56. אחד לא ייעדר"!

לפיד הבהיר: "אני לא מתכונן לנסוע לשום אי, נמשיך לעבוד ממוקדים ונחושים עד שהממשלה תיפול".

ומנה את הדרכים שהאופוזיציה נוקטת להפלת הממשלה: "‏זה רק לא יקרה באותה דרך. האופוזיציה שלנו פועלת בתנאים אחרים לגמרי, ולא כולנו עובדים באותה צורה, יש כאלה שיודעים להתייצב מול מכת"זיות, יש כאלה שטובים בלעצור מהלכים והעברות כספים בוועדות, אנשי הימין בינינו אולי לא באים למחאה, אבל הם טובים מאוד בלשבת אחד-על-אחד עם החוליות החלשות בקואליציה. הרעיון הוא למקסם יכולות שונות, ולנהל את זה באופן מושכל.

מטבע הדברים, לא את כל מה שאנחנו עושים אנחנו מפרסמים. מי שזוכר את "ליל החניונים", שבו הפלנו את ממשלת נתניהו, זוכר גם את ההפתעה. רק אחרי שזה קרה התקשורת והציבור הבינו שעבדנו בזה כל הזמן. מי שזוכר איך הקמנו את "ממשלת השינוי" זוכר שגם אז כולם אמרו במהדורות שאין סיכוי. ואז פתאום זה קרה".

לפיד קרא לכולם לקחת חלק בהפלת הממשלה: "‏זה מה שיקרה גם הפעם, אבל רק אם נעזור אחד לשני. האופוזיציה לא יכולה לעשות את זה לבד. אנחנו זקוקים לכל עזרה ותמיכה אפשרית – של המחאה, של הרשתות החברתיות, של אנשי משפט ושל ארגוני החברה האזרחית. ממשלת החורבן תיפול. הם יתייאשו לפנינו ויפלו בחודשים הקרובים".

וסיכם: "אנחנו נלך לבחירות וננצח"

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

20
17
יעקב
06.08.24

חחחחחחחחחחח לא שמעתי משהו יותר מצחיק מזה הרבה זמן

16
דניאל
06.08.24

אלוהים! כמה טיפש האדם הזה יכול להיות?

15
לוחם
06.08.24

לפיד מטומטם פשוט לא יאמן כמה האיש חלול ומטומטם. התקשרות ברובה איתו והוא מתלונן. הוא לא מתכוון לנסוע לאי אבל לא הגיע לכנסת בשבוע שעבר אפילו לדקה אחת. אבוי לשמאל שזהו מנהיגם