אם החלטתם בשבת הקרובה לגוון בארוחות, ולקיים ארוחה חלבית חגיגית לכבוד אמצע הקיץ, ארגנו לכם מתכון לקישואים בתנור שתוכלו להגיש לעם מטבל יוגורט, לצד סלט קולורבי רענן.

מתכון לקישואים בתנור

מצרכים:

4 קישואים טריים, שטופים ובקליפתם

5 כפית טימין מיובש

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

יוגורט עיזים עד 9% שומן

הוראות הכנה:

חממו תנור ל-200 מעלות. ערבבו בקערה את שמן הזית, הטימין, השום, המלח והפלפל, ואת הקישואים תפרסו למקלות בעובי בינוני. רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה בשמן זית, ולאחר מכן סדרו את מקלוני הקישואים בתבנית ופזרו מעל כל פרוסה את תערובת התבלינים. אפו בתנור החם במשך 17 דקות, עד שהקישואים רכים וזהובים והגישו עם מתבל היוגורט עיזים.

לקישואים במטבל מומלץ לצרף סלט קליל ורענן לקיץ, שישדרג לכם את הארוחה ושולחן השבת: 3 סלקים, 3 קולורבי, מיץ מ-2 לימונים, 10 קוביות פטה, חצי כוס שמן זית ומלח ופלפל.

המתכון באדיבות הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף.