מבזקים
סרוגים

ההוראה של חמינאי: לתקוף את ישראל ישירות

מנהיג איראן עלי חמינאי הורה למשמרות המהפכה וארגוני הטרור הנאמנים לאיראן להתכונן לתגובה ישירה נגד ישראל, שתהיה דומה לתקיפה שנעשה באפריל

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ה תמוז התשפ"ד
ההוראה של חמינאי: לתקוף את ישראל ישירות
ההוראה של חמינאי: לתקוף את ישראל ישירות צילום: שאטרסטוק

האייתולה של איראן, עלי חמינאי, הורה למשמרות המהפכה והארגונים האיראניים לתקוף את ישראל באופן ישיר בתגובה לחיסולו של איסמעיל הנייה בלב טהראן.

המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי ניהל הבוקר ישיבה מיוחדת של המועצה האיראנית העליונה לביטחון לאומי, ונתן לגנרלים ובכירי הארגונים הצבאיים של איראן לתקוף ישירות בישראל, בגתובה לחיסול הנייה אמש באיראן.

על פי הפרסום בעיתון הניו יורק טיימס, גורמים איראניים מסרו ישירות לעיתון כי חמינאי רואה חשיבות עליונה ב"להחזיר לישראל באותו מטבע".

מחשש לנקמה: ההנחיה הדרמטית לנתניהו ולשרים
מחשש לנקמה: ההנחיה הדרמטית לנתניהו ולשריםצילום: מחשש לנקמה: ההנחיה הדרמטית לנתניהו ולשרים

על פי פרסומים נוספים, השיקולים האיראניים מצביעים על מתקפה בעלת אופי דומה לזו שהתרחשה באפריל, עם אלמנט מרכזי שיכלול שיגור טילים וכטב"מים לעבר ישראל משטח איראן עצמה ועל ידי ארגונים הנאמנים לאיראן ברחבי המזרח התיכון.

איראן האייתולה עלי חמינאי חיסול הנייה ישראל תקיפה