בית המשפט העליון קבע בעתירה של התנועה לאיכות השלטון כי עד כה, המשרד לביטחון לאומי והמשטרה הוכיחו כי כל רישיונות הנשק שחולקו היו תקינים.

התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ כנגד השר לביטחון לאומי בן גביר, תחת הטענה כי חרג מסמכותו ועבר על החוק במסגרת המהלך שהוביל התחילת המלחמה לחלק רישיונות נשק באופן מואץ לאזרחים. בעתירה טענו התנועה לאיכות השלטון כי הרישיונות נמסרו ללא בדיקה וללא עמידה בתנאי הסף הקיימים בחוק לקבלת רישיון נשק.

היום פסק בג"ץ באופן חד כנגד התנועה, וקבע כי על פי כלל הממצאים שהוצגו על ידי המשטרה, אגף החקירות והמשרד לביטחון לאומי כלל רישיונות הנשק שחלוקו בתקופה האחרונה נמסרו לאנשים שעמדו בכל הקריטריונים והדרישות בחוק, וכי אספקת הרישיונות בוצעה בהליך סדור ותקין.

במסגרת הדיון קבע בית המשפט כי: "מממצאי החקירה עד כה עולה לכאורה כי ניתנו אלפי רישיונות לכלי נשק בתקופה הרלוונטית. בזהירות המתחייבת נציין כי בבדיקה ראשונית מתברר כי רובם ככולם חולקו לאנשים העומדים בתבחינים הקבועים בתקנות".

דיונים נוספים צפויים להתקיים בנושאים כמו הכשרת בנות שירות לאומי לבדיקת רישיונות ונושאים נוספים, אך נראה שבהחלטה זו בג"ץ מבטל את הטענה המרכזית של העותרים על חלוקת רישיונות סיטונאית וללא מגבלות.