בית המשפט העליון קבע בעתירה של התנועה לאיכות השלטון כי עד כה, המשרד לביטחון לאומי והמשטרה הוכיחו כי כל רישיונות הנשק שחולקו היו תקינים.
התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ כנגד השר לביטחון לאומי בן גביר, תחת הטענה כי חרג מסמכותו ועבר על החוק במסגרת המהלך שהוביל התחילת המלחמה לחלק רישיונות נשק באופן מואץ לאזרחים. בעתירה טענו התנועה לאיכות השלטון כי הרישיונות נמסרו ללא בדיקה וללא עמידה בתנאי הסף הקיימים בחוק לקבלת רישיון נשק.
היום פסק בג"ץ באופן חד כנגד התנועה, וקבע כי על פי כלל הממצאים שהוצגו על ידי המשטרה, אגף החקירות והמשרד לביטחון לאומי כלל רישיונות הנשק שחלוקו בתקופה האחרונה נמסרו לאנשים שעמדו בכל הקריטריונים והדרישות בחוק, וכי אספקת הרישיונות בוצעה בהליך סדור ותקין.

במסגרת הדיון קבע בית המשפט כי: "מממצאי החקירה עד כה עולה לכאורה כי ניתנו אלפי רישיונות לכלי נשק בתקופה הרלוונטית. בזהירות המתחייבת נציין כי בבדיקה ראשונית מתברר כי רובם ככולם חולקו לאנשים העומדים בתבחינים הקבועים בתקנות".
דיונים נוספים צפויים להתקיים בנושאים כמו הכשרת בנות שירות לאומי לבדיקת רישיונות ונושאים נוספים, אך נראה שבהחלטה זו בג"ץ מבטל את הטענה המרכזית של העותרים על חלוקת רישיונות סיטונאית וללא מגבלות.





תגובות
מעניין בכמה כסף בג"ץ קנס את התנועה לדיקטטורה בשילטון של הג'ינג'י ולובשי הגלימה השחורה ! הזמן של השופטים זמין לג'ינג'י בכל זמן וכמה זמן שהוא צריך בחינם !!!
בשורה טובה ושמחת הלב פועמת ! ישר כוח לבג'צ על התמיכה והאמת בעשייתו הברוכה של השר בן גביר היקר ואוהב ישראל.
זו לא מכה לתנועה לאיכות השלטון זו מכה לתומכי ההפיכה המשפטית. זו הוכחה לכך שבגץ פועל לפי החוק, לא לפי "אם אתה חילוני ואשכנזי נפסוק לטובתך ואם אתה דתי ו/או מזרחי נפסוק לרעתך" - כפי שמנסים לצייר ביבי, לוין, רוטמן, בן גביר ושאר מופרעי הקואליציה ההרסנית. בגץ הוא גוף אובייקטיבי וערכי. ועליו להשאר כך גם כאשר יהיה ייצוג לכל המגזרים (וזה צריך להיות כך). גם כשיהיה ייצוג ליותר דתיים ומזרחיים יצטרכו לפסוק לפי החוק. לא יהרסו בית לפלשתינאי אם זה לא יהיה לפי החוק ולא יפסלו התנהלות לגבי הנשק של בן גביר אם זה לא לפי החוק.
אל תתלהב מהפסיקה החריגה! כשבגץ פוסק באופן גורף נגד ממשלת הימין,אז כדי לתת " הרגשה" של "צדק" פסק פעם אחת לטובת הימין - בן גביר. וכדאי לבדוק מי השופטים התורנים של בגץ?! רפורמה משפטית זו חובה!
כמעט מכל הקשת הפוליטית נאמר במועד זה או אחר כולל אביו של לפיד שיש צורך ברפורמה