יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ התייחס בישיבת הסיעה בכנסת לביקורו של ראש הממשלה בוושינגטון וציין כי היה ניתן להגיע למתווה לפני מספר שבועות.

גנץ ציין כי בעבר קרא לראש הממשלה לנסוע לוושינגטון, ולפעול כדי לקדם את השבת חטופינו, להבטיח את התמיכה האמריקאית בחימושים, וללבן את הסוגיות השונות. "טוב שהוא עושה זאת. זו הזדמנות גם להודות לנשיא ג'ו ביידן, שהתייצב לצד ישראל תמיד, והתייצב לצידנו בשעתנו הקשה באופן מעורר הערכה".

בנוגע לעסקת החטופים אמר ח"כ גנץ: "המתווה שגיבשנו להשבת החטופים בקבינט המלחמה לפני כחודשיים, לא מבשיל – הוא התקבל. אפשר היה לקדם אותו לפני שבועות, וצריך לממש אותו בטווח זמן קצר. אני אומר זאת מידיעה. לחטופים אין עוד יום, ואין עוד דקה".

לדבריו: "מאז המתווה הקודם, איבדנו רבע מהחטופים החיים. יש לנו חובה מוסרית להשיב את כולם  – החיים וגם אלו שמתו, למשפחותיהם. העובדה שהמשלחת הישראלית מחכה ללא הנחיות כבר למעלה משבוע, בגלל שבדרג המדיני יש מי שמחכים לפגרת הכנסת – כדי להתקדם, זו ההוכחה הכואבת – ששיקולים פוליטיים חדרו לקודש הקודשים של ביטחון ישראל. בנושאים של דיני נפשות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גנץ (צילום: סרוגים)

"הממשלה לא תיפול בזמן שחטופינו משתחררים"

גנץ קרא לנתניהו לעמוד במילותיו: "ראש הממשלה, אם אתה עומד ביטחונית ומוסרית מאחורי המתווה שעליו סיכמנו ביחד, זה הזמן לעמוד מאחורי המילים שלך – במעשים. באנגלית אומרים:‏Put your money where your mouth is. אם אתה לא מתכוון להשיב את החטופים, כי אתה חושב שהמתווה אינו טוב מספיק, ולא יכול להבטיח ביטחון ישראל: עמוד מול אזרחי ישראל ואמור להם האמת – מורכבת, קשה וכואבת ככל שתהיה".

עוד הוסיף כי: "אסור שהשיקול הפוליטי יעמוד לפני ביטחון המדינה, חוסנה, והשבת החטופים. ולמרות זאת, את המובן מאליו יש לומר, אם נתניהו יעשה את המהלך הנכון הזה, הוא יקבל גיבוי מלא מהעם, וגם גיבוי פוליטי. הוכחתי בעבר שאני יודע לשים כל שיקול בצד, ואני בטוח שכמוני ינהגו גם חברים רבים נוספים באופוזיציה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גנץ (צילום: סרוגים)

גנץ התחייב בפני נתניהו ואמר כי: "הממשלה לא תיפול בזמן שחטופינו משתחררים – אנחנו לא נסתכן בעצירת המתווה. גם אם זה יקח חודשים. כך נוכל גם להפנות משאבים, כפי שהצענו מזמן, כדי להחזיר את הביטחון לתושבי הצפון".

"לצערי", אמר גנץ והוסיף: "נתניהו לא התחייב ולא פעל כפי שדחפתי, כדי שתושבי הצפון יחזרו לבתיהם ב-1.9. אבל אני מתעקש – אסור לוותר על השנה הזו. אפשר וצריך לעמוד ביעד חדש: אחרי החגים. מיד אחרי החגים. אני בטוח שהצפון יתחזק וישגשג, התושבים האלו שעברו את הקטיושות, ומלחמת שלום הגליל ומלחמת לבנון, והמערכה בדרום לבנון – ינצחו גם הפעם את נסראללה. לצד כל אלו, צריך להסתכל על התמונה הגדולה".

"היפוך אסטרטגי באזור – שחמאס רצה למנוע. שאיראן תעשה הכל כדי למנוע. בזמן שאנחנו נלחמים בעזה ובלבנון, איראן מתקדמת לנשק גרעיני ושואפת להגמוניה אזורית. משימת העל הביטחונית הגדולה ביותר שלנו – לעצור את איראן. בכל האמצעים".

"עלינו לפעול מדינית, ולבנות את הכוח. גם כאן, הזמן מתקתק. את המהלך של מתווה השבת החטופים, צריך למנף לקידום ברית אזורית מול איראן, ולהחלפת שלטון חמאס, על ידי הקמת מנהלת בינלאומית של מדינות האזור שתסייע בניהול האזרחי של עזה, לצד השליטה הביטחונית שלנו. אני אומר זאת מידיעה – יש על מה לדבר, ויש עם מי לדבר על זה".

גנץ התייחס לסיומו של כנס הקיץ ותקף את התנהלות הקואליציה: "אנחנו נמצאים בשבוע האחרון של המושב, עם קואליציה שלא הסכימה לאפשר למליאת הכנסת להמשיך לפעול בפגרה, למרות שאנחנו בזמן מלחמה. קואליציה שמעלה בזמן מלחמה הצעות חוק מפלגות, שפוגעות בציבור".

לדבריו: "קואליציה, שעסוקה בביטול רפורמות בשוק הטלפון הכשר, שעסוקה בהעברת סמכויות נוספות לבן גביר, שמחזירה לשולחן בפרוסות את ההפיכה המשטרית בחסות המלחמה".

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את הצהרותיו של השר בן גביר על הר הבית: "עם קואליציה ששר בכיר בה, מסכן את ביטחון המדינה ביודעין בהצהרות חסרות אחריות, וראש הממשלה מנהל איתו משא ומתן על כניסה לקודש הקודשים של ביטחון ישראל.הקואליציה הזו לא ראויה לעם הנפלא הזה.דווקא מתוך המקום הזה, צריך לזכור שידענו קשיים בעבר, ויכלנו להם".

לסיום אמר גנץ: "אנחנו ננצח, ונחדש את התקווה. אנחנו יכולים. אנחנו חייבים. יקחכמה זמן שיקח. נדרש תיקון, בממשלה, ובחברה שלנו. נדרשת תוכנית שתאפשר אותו.אנחנו מכינים את זה, כי אנחנו יודעים שיהיה כאן אחרת. אנחנו נדאג לזה שיהיה כאן אחרת. תהיה פה ממשלת הסכמה לאומית, תהיה פה הנהגה ראויה. נגבר על אויבינו, ונוודא שנהיה מחוזקים בתוכנו.״

"צריך להשאיר את קבינט ניהול המלחמה בצורה המצומצת כפי שהוא קיים"

לשאלת 'סרוגים' האם שר הביטחון גלנט צריך להתפטר במידה ובן גביר ייכנס לתוך הפורום המצומצם: "אני חושב שצריך להשאיר את קבינט ניהול המלחמה בצורה המצומצת כפי שהוא קיים כרגע, לא להרחיב אותו מעבר לקיים, לעשות אותו בצורה אחראית, וכל פירוק של הדבר הזה, אסור שיקרה, צריך להימנע מזה ואת זה נתניהו צריך להבין".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גנץ לשאלת 'סרוגים'