בהודעת דובר צה"ל מחיסול המחבלים בטול כרם נמסר: "כי חוסל ראש ההתארגנות של חמאס בטול כרם ובנוסף חוסל מחבל,מוחמד עוד, שהיה מחבל בהתארגנות טרור במחנה טול כרם". ללא איזכור הארגון ממנו יצא המחבל שעל פי הדיווחים משוייך לתנועת הפת"ח של הרשות הפלשתינית של אבו מאזן.

העיתונאי קלמן ליבסקינד התייחס להסתרה ומסר: "כל אתרי החדשות מדווחים שצה"ל חיסל בטול-כרם את מפקד הזרוע הצבאית של חמאס ואת מפקד גדודי חללי אל אקצא. דובר צה"ל: חיסלנו את מפקד הזרוע הצבאית של חמאס ואת השני (בלי לציין שחוסל מחבל מהפת"ח)".

מ"הקול היהודי" האשימו: "שב"כ הוא גוף פוליטי שרוצה מדינה פלסטינית בהובלת אבו מאזן – יו"ר הרשות ויו"ר הפת"ח, לכן הוא מלבין באופן עקבי את המעורבות האדירה של רש"פ ופת"ח בטרור. נטו פוליטי".

אלישע ירד, פעיל התיישבות הזדעק: "וואו. מהבוקר חיכיתי לראות האם גם הפעם דובר צה"ל ימנע מלציין את שיוכם הארגוני של שניים מהמחבלים שחוסלו בטולכרם לאבו מאזן ותנועתו.

הפעם, בשונה מפעמים קודמות ציינו סוף סוף כלי תקשורת רבים במפורש כי אחד המחבלים שחוסלו היה לא פחות ממפקד הזרוע הצבאית של הפת"ח בעיר, והימנעות מציון שיוכו הארגוני הייתה הפעם בוטה הרבה יותר.

ובכל זאת, דובר צה"ל לא אכזב. ההודעה הרשמית שהוציא עוסקת בהרחבה בחיסולו של אשרף נאפע, מפקד הזרוע הצבאית של חמאס בטולכרם, אך מפקד הזרוע הצבאית של הפת"ח מוחמד עוצ' המכונה "אבו עבדו", זוכה לאזכור קצר בלבד בסוף ההודעה ומכונה "מחבל בהתארגנות הטרור". באמת שנגמרו המילים", כך סיים.

מדובר צה"ל נמסר כי שיוך השב"כ אחראים על השיוך הארגוני.